Četvrtak, 18 travnja, 2024

PRVI REZULTATI: 99,80 % građana želi da Dan RS-a bude 9. siječanj

Must Read

Prvi preliminarni rezultati referenduma o Danu republike u RS-u ukazuju da je 9. siječanj podržalo 99.80 posto građana ovog bh entiteta.
Predsjednik Narodne skupštine RS-a, Siniša Karan je kazao kako se radi o neslužbenim podacima obzirom da se obradilo tek 30, 76 posto glasačkih mjesta, a na njima je glasovalo 154.019 glasača.
Prije 22 sata neće biti poznati potpuniji podaci jer obrada biračkih mjesta još uvijek traje.
Prema informacijama koje posjeduju mediji još od 17 sati, na referendum o Danu republike izišlo je od 56 do 60 posto građana.
Referendumsko pitanje o kojem su se građani s pravom glasa izjašnjavali je glasilo: “Podržavate li da se 9. siječanj obilježava i slavi kao Dan RS?”.
U RS-u je referendum danas održan iako je Ustavni sud BiH izrekao mjeru njegove zabrane, te potvrdio raniju odluku o neustavnosti tog datuma kao praznika svih konstitutivnih naroda u RS-u.
U međuvremenu je premijerka RS-a izjavila kako je zadovoljna prvim referendumom u ovom bh entitetu, a predsjednik RS-a, Milorad Dodik kazao je kako je referendum uspješan jer je narod izabrao ono što želi./HMS/

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Vidovićeva optužena za skrivanje Debevecova telefona

SARAJEVO - Tužiteljstvo BiH podiglo je optužnicu protiv sarajevske odvjetnice Vasvije Vidović (70) zbog počinjenja kaznenog djela sprječavanja dokazivanja...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -