Published On: Pon, lis 12th, 2015

Prvi na popisu za direktora SIPA-e Tomislav Mirosavić

Neovisni odbor Parlamentarne skupštine BiH obavio je danas intervju sa sedam kandidata koji su se prijavili i koji ispunjavaju uvjete javnog natječaja za provođenje procedure odabira kandidata za izbor direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

Predsjedavajući Neovisnog odbora Žiko Krunić je po okončanju sjednice ovog tijela kazao novinarima da je nakon obavljenog intervjua s kandidatima i nakon ocjenjivanja koje je izvršeno od članova Neovisnog odbora, napravljen popis.

Na popisu uspješnih kandidata za poziciju direktora SIPA-e su: Tomislav Mirosavić s osvojenih 86,11 bodova; Davor Vidović (84,44 boda); Perica Stanić (82,22 boda); Slobodan Nikić (81,11 bodova) i Relja Kovač (62,77 bodova).

– Prema važećim dokumentima Neovisnog odbora, mi ćemo dostaviti ministru sigurnosti BiH na nadležni postupak ovih pet imena, uz napomenu da su osim ovih pet kandidata sudjelovali i kandidati Zoran Glušac s osvojenih 31,11 bodova i Dragan Mumović s osvojenih 28,88 bodova, kazao je Krunić, javlja Fena.

Naveo je da će pet kandidata s ovako utvrđenom rang-listom biti proslijeđeni ministru sigurnosti BiH i dalje, u nadležnom postupku, njegov prijedlog će biti upućen Vijeću ministara BiH. Krunić je kazao da je posao Neovisnog odbora na ovaj način okončan.

Upitan mora li ministar izabrati prvog kandidata s rang-liste, Krunić je naveo kako je “najnormalnije da se taj redoslijed poštuje, ali to je stvar dalje ministra sigurnosti”.

Vijeće ministara BiH je početkom kolovoza razriješilo Gorana Zupca dužnosti direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA). U skladu sa Zakonom o Državnoj agenciji za istrage i zaštitu, dužnosti i odgovornosti direktora će ispunjavati zamjenik direktora Đuro Knežević, do imenovanja novog direktora.

Vijeće ministara BiH tada je zatražilo od Neoavisnog odbora Parlamenta BiH da bez odgađanja pokrene natečajnu proceduru za imenovanje novog direktora Državne agencije za istrage i zaštitu, te popis s prijedlogom kandidata dostavi ministru sigurnosti BiH na postupanje da bi procedura imenovanja novog direktora bila okončana najkasnije u roku od 60 dana.

Dnevnik.ba

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare