Published On: Pon, lis 23rd, 2017

PRVA SDS: Bakir zna da Bošnjaci žive na dijelu srpske zemlje

“Prva Srpska demokratska stranka, (valjda su to izvorni nasljednici Raše i Ratka?) ovakve izjave smatra apsolutno neprimjerenim i huškačkim, čak zlokobnim provokacijama jednog visokog državnika koje idu u pravcu ponovnog raspirivanja ratnih sukoba na Balkanu i na površinu izbacuju prikrivene aspiracije za oživljavanjem Osmanskog carstva, koje je na prostorima Balkana sinonim za velika razaranja i stradanja hrišćana, pogotovo srpskog naroda.

Erdogan, kao i Izetbegović ispuštaju iz vida činjenicu da je ovaj prostor stotinama godina bio poprište najstrašnijih zločina počinjenih za vrijeme turske vladavine, koji ni dan-danas ne blijede u sjećanjima srpskog, ali i drugih naroda, gdje se po brutalnosti posebno izdvajao tzv. danak u krvi”, navodi Prva SDS.

“Osim toga, njihove izjave pokazuju notorno neznanje o korijenima i porijeklu bošnjačkog naroda u BiH, čijim je liderima, pogotovo Izetbegoviću, očigledno bliža Turska i turski narod od prvih komšija, Srba i Hrvata, sa kojima dijele isti jezik, kulturu i istoriju.

Bakir Izetbegović je svjestan da bošnjački narod u BiH živi na dijelu srpske zemlje i da on malo toga ima da pokloni Turskoj. Njegovi politički istupi već poodavno služe za zabavu i provociranje srpskih političara koji se u nedostatku ozbiljnih tema na svom području bave isključivo Bakirovim smiješnim izjavama.

Na svu sreću, ova država nije ni Bakirova, ni Erdoganova prćija, niti su je oni stvarali, niti su je oni dobili “u amanet”, nego je država svih građana BiH, odnosno Republike Srpske i Federacije BiH, koji su željni kvalitetnijeg života i kretanja ka budućnosti, a ne regresije i poniranja u mrak otomanske prošlosti”, navodi Prva SDS u saopštenju.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x