Published On: Thu, Jul 11th, 2019

PROSVJED RADNIKA ALUMINIJA: Ponovo letjele boce ka automobilu Dragana Čovića, ima povrijeđenih i privedenih

Nakon sastanka predstavnika radnika Aluminija u zgradi HDZ-a u Mostaru, Dragan Čović je pod pratnjom u automobilu izašao iz zgrade, a onda se dogodio incident u kojem je povrijeđena jedna osoba, dok su dvije privedene.

Više od tisuće demonstranata počeli su skandidati “Dragane, lopove”, a prema automobilu u kojem se nalazio predsjednik HDZ-a Dragan Čović poletjele su boce i drugi predmeti.

Vozilo u kojem se nalazio brzo je napustilo prostor ispred stranačke zgrade, a tijekom incidenta povrijeđena je najmanje jedna osoba. Jednoj ženskoj osobi službenici Hitne pomoći ukazali su pomoć nakon što je zadobila posjekotine od staklene boce.

Reporter portala Klix.ba javlja da su dvije osobe privedene zbog napada na policijske službenike.

Foto: R. D./Klix.baFoto: R. D./Klix.ba

Ispred zgrade HDZ-a atmosfera je veoma napeta, a radnici su poručili da se neće uputiti ka zgradi Aluminija gdje će biti održan novi sastanak o sudbini ovog preduzeća, već će čekati Dragana Čovića da im on sam priopći detalje i zaključke.

Foto: R. D./Klix.baFoto: R. D./Klix.ba

“Vidjet ćemo hoće li biti ispunjena obećanja. Ili ćemo se vratiti na staro ili će se krenuti ka rješavanju problema. Mi smo za ponovno pokretanje proizvodnje. To zahtijeva financijska sredstva, ali još ne znamo u kojim količinama. Pokušat ćemo sve da ne dođe do stečaja”, rekao je Romeo Biokšić.

Foto: R. D./Klix.baFoto: R. D./Klix.ba

Radnici su danas poručili da neće dopustiti da Aluminij ode u stečaj jer bi to značio definitivan kraj. Oni žele nastavak rada, iako to znači izdvajanje enormne količine novca za ponovo pokretanje proizvodnje.

Posted by Bljesak.info on Thursday, July 11, 2019