PROŠIRENA ISTRAGA ZBOG STATUSA NA FACEBOOKU: Sejfudin podržavao terorizam?

Protiv predsjednika Bošnjačkog pokreta za ravnopravnost naroda Sejfudina Tokića proširena je istraga zbog toga što je ”javno podržavao terorizam”, piše Glas Srpske.

Kako prenose novine, Tokić je javno podržao teroristički napad na Policijsku stanicu u Zvorniku postavivši na svom Facebook profilu fotografiju krvi ispred Policijske stanice Zvornik nakon što je terorista Nerdin Ibrić ubio policajca Dragana Đurića i ranio dvojicu njegovih kolega. Pored fotografije napisao je da Bošnjaci trebaju uzeti sudbinu u svoje ruke.

Tokić i njegov suradnik Adnan Bajrić nedavno su privedeni zbog isticanja zastave Republike BiH u centru Banja Luke i pod istragom su zbog širenja vjerske mržnje i netrpeljivosti.

Glasnogovornica Okružnog tužiteljstva Banja Luka Maja Đaković Vidović rekla je kako postupajući tužitelj radi na tom slučaju, te da se Tokić i Bajrić terete za kazneno djelo izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, kao i netrpeljivosti.

Nakon saslušanja u Okružnom tužiteljstvu, Tokić je pušten da se brani sa slobode i nastavio je s uvredama, izjavivši da se u MUP-u Republike Srpske “toleriranjem i veličanjem četničke ideologije pojavljuje neonacizam”.