Published On: Uto, velj 7th, 2023

Pronađena hrvatska državljanka koja je nestala nakon potresa u Turskoj

Nakon što je hrvatski veleposlanik u Turskoj Hrvoje Cvitanović rekao kako se hrvatska državljanka koja već dugo živi u Turskoj vodi kao nestala nakon jučerašnjeg razornog potresa, stigla je informacija da je pronađena živa

Hrvatski veleposlanik u Turskoj potvrdio je da je živa pronađena hrvatska državljanka koja se vodila kao nestala nakon jučerašnjeg potresa. Kako je Cvitanović rekao za HRT, prethodno su uspjeli doći do njezinog supruga i djece, ali ne i do nje.

“Postupak je takav da smo kontaktirali lokalnu državnu upravu, skrenuli smo pozornost od strane veleposlanstva, da pomno pratimo što se događa, da smo u kontaktu s obitelji, i da tražimo najveću moguću pažnju i najveći mogući angažman da se ta hrvatska državljanka što prije pronađe”, istaknu je Cvitanović prije nego što je stigla najnovija informacija o njezinu pronalasku.

Kako su ranije javljali mediji, dvije hrvatske državljanke ozlijeđene su u potresu koji je u noći s nedjelje na ponedjeljak pogodio jug Turske. Razorni potres je u Turskoj i susjednoj Siriji usmrtio gotovo 6500 ljudi, dok je dvadesetak tisuća ozlijeđeno.

guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare