Utorak, 16 travnja, 2024

PROGNOZE ZA 2016. – Odlazi li Angela Merkel, tko će biti nogometni prvak Europe, dobiva li Amerika predsjednicu…?

Must Read

Prognoze za 2016. (Foto: AFP)

U 2015. su dobro predvidjeli daljnji pad cijena nafte, nove mjere Europske centralne banke, pobjedu nad ebolom u zapadnoj Africi, kao i to da nakon stavljanja Krima pod svoju kontrolu, Vladimir Putin, predsjednik Rusije, neće imati daljnjih osvajačkih pohoda u Europi.Evo što je Financial Times predvidio da će se dogoditi u 2016. godini:

Hoće li Hillary Clinton biti predsjednica?
Na pitanje hoće li Hillay Clinton pobijediti na američkim predsjedničkim izborima, odgovor ovog Financial Timesa je – da. Predviđaju da će kampanja biti nepredvidiva i najprljavija do sada, a njezin protivnik bit će republikanac Ted Cruz, ne Donald Trump. No neće biti dovoljno jak da postane američki predsjednik. Pobijedit će Hillary, a demokrati će se vratiti u Senat.

Izlazi li Britanija iz EU?
Na referendumu o izlasku ili ostanku u EU, stanovnici Velike Britanije će se izjasniti za drugu opciju. Razlog neće biti proeuropski entuzijazam, već zdrav razum, piše list.

Hoće li Angela Merkel i na kraju 2016. biti njemačka kancelarka?

Po procjenama FT-a, Angela Merkel neće dočekati kraj 2016. na funkciji predsjednice njemačke vlade iako je ove godine pobrala brojne pohvale za hrabrost i visoka etička načela osobito kad je riječ o problemu izbjeglica kojim se Europa ove godine (po)najviše bavila. Merkel je nakon primanja gotovo milijun izbjeglica odlučila da se njihov ulazak u Njemačku ipak treba smanjiti, što će biti teško izvedivo. ‘Točka pucanja’ mogla bi biti pobuna lokalnih vlasti koje nisu u stanju izaći na kraj s velikim brojem imigranata, a onda bi i unutar njezine Kršćansko-demokratske unije moglo doći do nezadovoljstva i zahtjeva da Merkel odstupi.

Što će biti s cijenom nafte?

Cijena sirove nafte će rasti i prijeći 50 dolara za barel usprkos porastu proizvodnje u Iraku i Saudijskoj Arabiji te skidanja sankcija Iranu zbog čega će na tržištu nafte biti više.

Što će se događati u Siriji?
Bašar al-Assad, predsjednik Sirije, ostat će i u 2016. formalno na čelu te države iako je zapravo već sada sveden na status ratnog vođe jer nema potporu u svojoj zemlji. No, ruska vojna intervencija ipak mu je dala novu snagu.

Tko će pobijediti u najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu?
Pozivajući se na najnoviju rang-listu FIFA-e, FT predviđa da će Belgija, osvojiti ovogodišnje Europsko prvenstvo u nogometu.

Među prognozama FT-a je i ona da će u Europi pasti proizvodnja automobila s dizelskom motorima.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Procurila neugodna priča o Butkoviću: Iza uspona HDZ-ovca stoji poznati komunistički čelnik?

Olja, ima li člana tvoje obitelji koji se nije okoristio državnim novcem otkad si ministar – priupitao je predsjednik Zoran Milanović ministra...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -