Published On: Uto, sij 26th, 2021

“PROBOSANSKE” SNAGE KAŽEŠ? SDA mediji i dalje s divljenjem pišu o sjekačima glava BH građana

Svi napori obrane osuđenog Sakiba Mahmuljina da dokažu kako Armija BIH nije imala zapovjednu kontrolu nad odredom najbrutalnijih divljaka kakve ova zemlja ne pamti, propali su.

Zašto? Zato što su godinama SDA-u odani mediji pisali sa zanosom o toj “elitnoj” ISIL jedinici u sklopu “antifašističke i multietničke armije” objavljujući ponosno fotografije na kojima se Alija sastaje sa “željenim tipom BH vojske” idolima i idealu mnogo “antifašiste i BH građanina.

Tako je Saff još 2015 objavio “tekst zadušnicu” svojevrsni epitaf, bivšem zapovjedniku odred El Mudžahid, odreda za ubojstvo djece i staraca, razapinjanja na križ, trganje kršćanskih glava i silovanja. Ili kako to Komšić “legitimni”, predsjednik kojeg džihadisti smatraju svojim predstavnikom u Predsjedništvu kaže “nositelji antifašističkih vrijednosti” u ratu.

Doduše možda je i u pravu. Ako su glave srpskih i hrvatskih vojnika bile antifašističke, a na mnogim terenima jesu, onda su mudžahedini, na onim fotografijama, kada ih nose, doista bili nositelji antifašističkih vrijednosti.

U svakom slučaju SDA se godinama hvalila terorističkim ISIL postrojbama kao legitimnom dijelu ABIH. Oni nisu tu došli da se bore za BIH nego za Prostor džihada, kako je potvrdio jedan od najmiljih Alijinih pukovnika.

Evo i jednog članka iz 2015 koji dokazuje kako je pro SDA-ovski Saff pisao o nekadašnjim “šehidima Bosne”: 

Na ahiret preselio Abu Meali, bivši komandant odreda El Mudžahidin

Na ahiret preselio Abu Meali, bivši komandant odreda El MudžahidinSvijet – Nakon kraće i teške bolesti danas je na ahiret preselio Muhamed Sebbar – Abu Meali, bivši komandant odreda El Mudžahidin. Abu Meali je preseli na ahiret u rodnom gradu Oranu u Alžiru.

Pamtićemo ga po velikim ljudskim vrlinama i herojskom učešću u odbrani Bosne i Hercegovine i Bošnjaka od  srpsko – hrvatske agresije. Abu Meali je volio Bosnu i Hercegovinu kao i svoj Alžir. Dženaza namaz se obavlja u trenutku dok objavljujemo ovu vijest. Molimo Allaha dželešanuhu da mu oprosti grijehe i da mu podari najviše stepene Dženneta.

abu maali(saff.ba)

Da bi ste shvatili kakvo zlo i kakvo smeće SDA i Bisera Turković nastoje predstaviti kao vrijednost pročitajte samo jedan mali , kratki dio sa suđenja:

Suđenje Sakibu Mahmuljinu, komandantu Trećeg korpusa takozvane Armije BiH, nastavljeno je danas svedočenjem zaštićenog svedoka u Sudu BiH.

Mahmuljin je optužen za ratni zločin koji su počinili pripadnici odreda El mudžahedin 1995. na području Vozuće.

Ovo je prvi svedok Tužilašva BiH, koga je odred El mudžahedin zarobio 21. jula i držao zatočenog do 23. avgusta 1995. godine.
U potresnom svedočenju koje je šokiralo sve u sudnici, svedok je ispričao da su nekoliko njegovih saboraca i njega zarobili pripadnici ovog ozloglašenog odreda, da su bili mučeni, fizički i psihički maltretirani, zastrašivani, prvo u selu Livade, a potom u logoru u blizini Kamenica.

Svedok je dalje rekao i da su dvojici zarobljenih pripadnika Vojske RS odsekli glave koje su pokazivali ostalim zarobljenicima.

Naveo je i da je još jednom saborcu u logoru u Kamenicama odsečena glava, kada više nije mogao da trpi mučenje, pa je molio “Ubijte me, ne mogu više izdržati”.

Kao nešto najstrašnije, zaštićeni svedok ispričao je da su ih terali da ljube odrezanu glavu srpskog vojnika.

Zdravko Jorgić, kome je sin Dalibor zarobljen i pogubljen na Vozući, istakao je da je sramota za pravosuđe u BiH da 20 godine ništa nije preduzimalo kako bi se procesuirali ovi gnusni zločini.

“Sin mi je bio student i stradao je u vojsci. Ne verujem u ovaj sud koji do sada nije uradio ono što je trebalo, a dan danas tražim posmrtne ostatke svog sina “, rekao je Jorgić.

Mahmuljin je uhapšen u decembru prošle godine, ali je uz mere zabrane pušten da se brani sa slobode. Suđenje je počelo 23. marta, a prvo će biti saslušavani svedoci Tužilaštva BiH.

63 vojnika VRS su bili zarobljeni na Vozuci 1995 godine od strane ARBIH odreda El Mudzahedin . 52 ubijena odsecanjem glava , svi zajedno muceni a prezivelih 11 terani da ljube odsecene srpske glave.

Srbi su se 90tih u RS borili protiv balkanske verzije ISIL-a…