Published On: Uto, pro 29th, 2020

“Probosanska” invazija na centar Hercegovine: Zvizdić, građanin Bosne želi drmati Mostarom. Uz kompromitirani SDA, stranku mračnih US lista, želi vezati i Našu stranku

Zamjenik predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić smatra kako će Koalicija za Mostar i BH Blok imati 18 vijećnika što je dovoljno za izbor gradonačelnika Mostara, te ih poziva na poštovanje nekoliko principa.

”Konačne rezultate izbora u Mostaru ćemo znati 20. siječnja 2021. godine. Nakon toga slijedi faza njihove implementacije. Izvjesno je da će Koalicija za Mostar i BH Blok imati 18 vijećnika što je dovoljno za izbor gradonačelnika Mostara koji će biti sinonim jedinstvenog, prosperitetnog i europskog grada”, napisao je Zvizdić na Twitteru.

Kako bi taj ”ključni cilj bio uspješno ostvaren”, smatra bitnim da se u procesima koji slijede ”predstavnici probosanskih politika, koalicija i blokova pridržavaju nekoliko principa”.

”Prvo, da ostanu posvećeni proklamiranoj viziji Mostara kao jedinstvenog, multietničkog, antifašističkog, modernog, europskog i prosperitetnog grada, zatim da Koalicija za Mostar i BH blok, na bazi promoviranih i vrlo sličnih izbornih programa, što prije pristupe definiraju zajedničkih programskih načela i javnih politika, kao i konkretnih planova, mjera i projekata koji će biti strateški i stručni okvir za izradu ‘Vizije razvoja Mostara ‘20 -‘24.’, kao potpuno integriranog društvenog, ekonomskog, investicijskog, obrazovnog, kulturnog, sportskog i duhovnog regionalnog centra i prostora ugodnog življenja, jednakih šansi i unosnog poslovanja”, naveo je.

Također poziva da se ”prestane s kontraproduktivnim i neutemeljenim licitiranjem s imenima kandidata za gradonačelnika”.

”Dogovoru o bilo kakvim kadrovskim rješenjima moraju prethoditi usuglašeni programski ciljevi i jedinstven nastup probosanskih politika, zatim da Koalicija za Mostar i BH Blok odnosno, sve probosanske političke opcije koje imaju vijećnike u GV Mostara, čvrsto ostanu na stanovištu da neće poduzimati aktivnosti ili donositi odluke kojima bi iznevjerile predizborna obećanja i očekivanja građana koji su im dali povjerenje i na kraju da će Koalicija za Mostar i BH Blok u implementaciji izbornih rezultata poštovati demokratsku praksu i politički bonton, odnosno da će personalni rezultat, kredibilnost, stručnost i iskustvo biti opredjeljujući kriteriji za izbor gradonačelnika”, naveo je Zvizdić.

guest
nije obvezno
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x