Published On: Sri, svi 19th, 2021

Priveden Zoran Mamić

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu Bosne i Hercegovine (SIPA) u Međugorju su uhitili Zorana Mamića na temelju tjeralice koju je za njim raspisala Hrvatska. Mamić će tijekom dana biti predan Sudu BiH koji odlučuje ima li pretpostavki za izručenje.

Zoran Mamić ranije je potvrdio da posjeduje državljanstvo BiH te je zatražio da zatvorsku kaznu koja mu je određena u Hrvatskoj izdržava u BiH. Očekuje se kako će Sud BiH na temelju državljanstva BiH odbiti zahtjev za izručenjem.

Mamić je pravomoćno osuđen na četiri godine i osam mjeseci zatvora zbog izvlačenja novca iz Dinama.

Podsjetimo, hrvatska je policija prošli tjedan izdala tjeralicu za Zoranom Mamićemnakon što je on i službeno proglašen bjeguncem. Za Mamićem je raspisan europski uhidbeni nalog i Interpolova crvena tjeralica.

Izvor : Marin Tironi/PIXSELL

Policija je na tjeralici, uz osobne podatke Zorana Mamića, objavila da je nalog za potjernicu izdao zagrebački Županijski sud zbog zloupotrebe položaja i ovlasti, davanja mita i zloupotrebe povjerenja u ekonomskom poslovanju.

On se zajedno s bratom Zdravkom nalazi u Međugorju. Ranije je tražio da kaznu zatvora izdržava u BiH, ali je takav prijedlog odbijen.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>