Published On: Pet, ožu 15th, 2013

Mamić će prespavati u pritvoru! Odvjetnik Matić: Zatvaramo ljude zbog izrečenog, je li ovo nečiji revolt?

Kako neslužbeno doznajemo, zbog javnog poticanja na nasilje i mržnju priveden je Zdravko Mamić. Ranije se oglasio i Hrvatski nogometni savez ocjenivši neprihvatljivom današnju izjavu Zdravka Mamića da ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović mrzi sve hrvatsko jer je Srbin, te je najavio pokretanja disciplinskog postupka protiv prvog čovjeka Dinama i člana Izvršnog odbora HNS-a.
“Hrvatski nogometni savez smatra kako svaki sportski djelatnik treba odgovarati kao pojedinac za svoje riječi i djela, pa se stoga moramo ograditi od posljednje izjave gospodina Zdravka Mamića za Soundset radio. Hrvatski nogometni savez smatra izjave člana Izvršnog odbora HNS-a Zdravka Mamića neprihvatljivima, a takav način komunikacije neprimjerenim. Kao član Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza gospodin Zdravko Mamić, kao i svi nogometni djelatnici, dužan je poštivati odredbe Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika. Budući da je gospodin Mamić svojom izjavom povrijedio spomenuti Kodeks, protiv njega će biti podnesena prijava radi pokretanja disciplinskogpostupka”, navodi se u priopćenje HNS-a.
U intervjuu za Soundset radio Zdravko Mamić je među ostalim izjavio kako ministar Jovanović mrzi sve što počinje sa “hrvatski” jer ima krvna zrnca koja pretežu na onu stranu koja mrzi sve hrvatsko, te da je on uvreda za hrvatski mozak i hrvatskog čovjeka.
Malo prije 19 sati u policijsku postaju u Heinzelovoj stigao je i odvjetnik Ante Madunić, a ubrzo nakon njega i odvjetnik Mate Matić.
– Ne znam koliko ćemo daleko doći budemo li u demokraciji zatvarati ljude zbog izrečene rečenice. U ovom slučaju se još ne zna je li riječ o kršenju zakona ili nečijem revoltu. Nije riječ o šteti ako tome nećemo davati veliku pažnju. A ovome dajemo značenje jer je riječ o čovjeku s imenom i prezimenom Zdravko Mamić – kazao je Matić prije ulaska u policiju.