PRINC TRANZICIJE Pogledajte kako izgleda dom Stanivukovića: Novi gradonačelnik Banja Luke hoda po čistom zlatu

Izbor Draška Stanivukovića za novog gradonačelnika Banjaluke proteklih dana izazvao je pravu lavinu komentara.

Sada je u centru pažnje medija njegova obiteljska kuća, koja je poznata cijeloj regiji.

Posrijedi je vila koja je jedan je od najfotografiranijih objekata u Banjaluci.

Impozantno zdanje, za koje agenti za nekretnine tvrde da vrijedi najmanje nekoliko milijuna maraka, nalazi se u banjalučkom naselju Petrićevac, uz Zapadni tranzit.

Kuća, u kojoj stanuje i mladi gradonačelnik, vlasništvo je Stanivukovićevog oca, koji se bavi privatnim biznisom.

Ranije je govorio da je vila njegove obitelji bila otvorena za sve koji su željeli da snime video ili fotografije za njih bitnog događaja. Tako je, pričao je, fotografirano 50 matura, 70 rođendana, 30 svadbi, dvije zaruke i snimljena tri spota.

Ono što se može pronaći na internetu je da Stanivukovići “hodaju po čistom zlatu”. Prema pisanju izvođača radova, u kuću su ugrađeni mozaici od čistog 24-karatnog zlata.

U objavi na Facebooku koja datira još iz rujna 2017, okačene su fotografije milijunski vrijedne vile na Petrićevcu sa sljedećim opisom:

“Ponosni smo što naša firma stoji iza opremanja jedne od najpoznatijih vila u Banjaluci. Izbor materijala: elegantne granitne ploče 80×80 i zlatni 24 K mozaik”.

U ovoj objavi, između ostalog, dat je i detaljan prikaz unutrašnjosti Stanivukovićeve vile, koja je u vrijeme postavljanja ovog posta, bila u završnoj fazi opremanja.

Tako se na fotografijama, između ostalog, mogu vidjeti luksuzni granitni podovi, ispresijecani pomenutim mozaicima s ugrađenim 24-karatnim zlatom. Prema dostupnim fotografijama, samo u jednoj prostoriji ima najmanje 20 ovakvih mozaika, s tim da su svi podovi u kući od 400 kvadratnih metara doslovno ispresijecani zlatom, dok je pod popločan luksuznim granitnim pločama.

Inače, cijena samo jednog grama 24-karatnog zlata, po trenutnim kretanjima na svjetskim burzama, trenutno iznosi oko 50 eura, pa je lako izračunati da Stanivuković doslovno hoda po podu od nekoliko stotina tisuća eura.

Sudeći prema objavljenim fotografijama, osim 24-karatnih mozaika, zlato doslovno “isijava” i iz ostatka enterijera, “jer su pozlaćeni i rimski stubovi, rukohvati na stepeništu, kreveti…”, piše “Banjaluka.net”.