PRIJEMNI ZA TERORISTE Ovako izgleda pristupnica za Al-Qa’idu: Nove članove rešetaju s 50 pitanja, a neka su doista jeziva

Američka vlada objavila je dokumente koje je pronašla u skrovištu Osame bin Ladena u Pakistanu tijekom operacije u kojoj je 2011. godine ubijen vođa al-Qa’ide

Osim mnoštva knjiga na engleskom (bin Laden je navodno bio fan Noama Chomskog, koji je pisao o napadu na WTC toranj, terorizmu i SAD-u, te Boba Woodwarda, američkog novinara koji je pisao o aferi Watergate) pronašli su i pristupnicu namijenjenu za ispunjavanje novim članovima al-Qa’ide.

 

Pristupnica, koju je s arapskog na engleski prevela američka vlada, sadrži 50 pitanja. Džihadisti moraju odgovoriti na pitanja o hobijima, vole li znanost ili pak čitati knjige, znaju li strane jezike te koriste li pravu ili krivotvorenu putovnicu.

 

Također, tu su i neka jeziva pitanja poput ‘Namjeravate li počiniti bombaško samoubojstvo?’ te ona više praktična poput ‘Koga možemo kontaktirati u slučaju vaše smrti?’.

 

Iznad svega, al-Qa’ida daje na znanje svojim novacima koliko je ta teroristička organizacija ozbiljna kada se radi o privatnosti podataka. Stoga piše: Molimo da informacije koje ste ispunili u pristupnici ne dijelite s drugima jer ste riječ dali svemogućem Alahu. Ova pristupnica dostupna je samo pojedincima.

 

Evo kako tačno izgleda:

Instructions to Applicants