Published On: Pon, srp 5th, 2021

Prije dolaska tropske oluje srušen ostatak nebodera na Floridi

DJELOMIČNO urušeni stambeni kompleks u Miamiju koji je dosad odnio 24 života srušen je prije dolaska moguće tropske oluje Else.

Potraga i napori za spašavanje 121 nestale osobe su privremeno obustavljeni.

Gradonačelnica okruga Miami-Dade Daniella Levine Cava rekla je novinarima u nedjelju da će se napori za spašavanje nastaviti nakon rušenja, napominjući da je prošlo 11 dana od urušavanja zgrade.

Tropska oluja Elsa se od nedjelje poslijepodne kretala obalom Kube s vjetrovima od 95 kilometara na sat. Nakon što je oluja prešla Kubu kasnije u nedjelju i ponedjeljak prognoza je da će se približiti zapadnoj Floridi u utorak ili srijedu.

Stanovnici obližnjih zgrada nisu se morali evakuirati

U ruševinama kompleksa Champlain Towers South u Surfsideu radnici su izbušili stupiće gdje su postavljeni mali eksplozivi kako bi preostale dijelove zgrade srušili na malom području, rekli su dužnosnici.

Stanovnici u obližnjim zgradama nisu se morali evakuirati, ali im je rečeno da ne izlaze van i da isključe klimatizacijske uređaje zbog prašine.

Umjesto uobičajenog vatrometa i zabava to je područje ove godine skromnije obilježilo 4. srpnja, a Miami Beach otkazao je proslavu Dana neovisnosti.

Istražitelji nisu utvrdili uzrok kolapsa 40 godina starog kompleksa 24. lipnja. Inženjersko izvješće iz 2018. godine otkrilo je strukturne nedostatke koji su sada u fokusu istrage.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x