Published On: Sub, svi 12th, 2018

PRIHVATIT ĆE KANDIDATURU: Služit će kaže i onima koji misle da je Treći entitet dobro rješenje za jaču BIH

Bećirović je poručio da je u zadnjih nekoliko mjeseci primio tisuće pisama, poruka, zahtjeva i molbi u kojima se traži da bude kandidat za člana Predsjedništva BiH.

“Ne želim govoriti neistinu – čovjek mora osjećati ogroman ponos kada ga veliki broj građana države Bosne i Hercegovine smatra politički dostojnim najviše funkcije u ovoj zemlji. Ali, trudio sam se ostati čvrsto na zemlji i tijekom svih ovih mjeseci niti jednom riječju ili gestom nisam iznio bilo kakvu jednostranu vlastitu odluku.

Niko u ovoj zemlji ne smije općim pretpostaviti svoje osobne interese”, istaknuo je poručivši da je ova zemlja veća od svakog pojedinca, da to uvijek moramo imati na umu i tako se moramo ponašati.

“Zato i prihvaćam da budem jedan od kandidata o kojima će se kao o mogućim kandidatima za Predsjedništvo BiH na prvom referendumu u povijesti višestranačke demokracije u Bosni i Hercegovini izjasniti 42.800 građana sa članskom kartom Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine. Njihova odluka bit će objavljena 27. Svibnja 2018. U drugom koraku, još važnijem, 7. Listopada 2018. svi građani Bosne i Hercegovine odlučuju tko će biti novi članovi Predsjedništva BiH”, naveo je dalje.

Bećirović je u svojoj poruci javnosti poručio kako vjeruje i kontinuirano se zalaže da budući član Predsjedništva BiH mora služiti svim građanima Bosne i Hercegovine, a ne samo jednoj političkoj partiji.

Za sebe kaže da se nikada nije nametao ni trčao za političkim funkcijama i kako će poštivati demokratski iskazanu volju na referendumu kakva god ona bude.

“Ali, u slučaju da referendumom koji će se održati od 24. do 26. Svibnja 2018. većina građana povjerenje ukaže meni – neću pobjeći od odgovornosti. To nikada nisam radio niti sam se plašio bilo kojeg rada za svoju domovinu. I neću vas izdati! Za mene je uvijek bila velika čast i ponos biti uz našu domovinu Bosnu i Hercegovinu. Ne postoji ništa veće”, istakao je Bećirović.

Podsjetimo, konačnu odluku o kandidatu SDP-a donijet će članovi stranke na referendumu u periodu od 24. do 26. Svibnja, a odluka će biti objavljena 27. Svibnja.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare