Published On: Uto, lis 8th, 2019

PRIČA SE KOMPLICIRA Sunita Hindić-Bošnjaković želi prevariti tužitelje, ubojstvo je naručeno? Sumnja se i u njezin gips

Bivšoj miss Hercegovine, 21-godišnjoj Suniti Hindić-Bošnjaković, određen je jednomjesečni pritvor zbog sumnje da je jednim metkom iz pištolja ubila 55-godišnjeg hercegovačkog poduzetnika Nina Ivanković nakon svađe s njim rano ujutro u petak u Vili Ivanković.

Ubojstvo je naručeno, namješten je i gips na nogama misice?

Nakon njene predaje policiji u Travniku, nakon čega je objavljeno kako je u bijegu slomila obje noge, krenule su priče kao se radi o lažnim ozljedama. Navodno joj je gips stavljen upravo kako bi se izbjegao pritvor zbog mogućnosti bijega i dobilo se na vremenu da se Sunitu Hindić Bošnjaković skloni preko granice, a policija ju je zbog toga vodila na dodatne preglede. Sumnja se da ozljede nisu takve da bi misica zbog njih bila nepokretna u gipsu. Prema verziji koja se pojavljuje radi se o naručenom ubojstvu koje je trebalo izgledati kao neplanirani zločin u afektu te su se osobe koje su sve organizirale morale pobrinuti i za Sunitin bijeg, piše Slobodna Dalmacija.

Prema informacijama kojima raspolaže Slobodna, Sunita je bila u vili do 6 ujutro odakle je otišla taksijem, da bi se vratila nakon otprilike sat vremena i usmrtila Ninu Ivankovića.

Županijsko tužiteljstvo je opisalo kako je točno Sunita ubila poduzetnika.

Kako je točno Sunita ubila poduzetnika?

Sunita je došla do ugostiteljskog objekta Vila Ivanković, čiji je vlasnik Nino Ivanković, dok se u on njemu nalazio. Ušavši u sobu u kojoj je bio 55-godišnji Ivanković, prvo se s njim verbalno sukobila.

U jednom trenutku, htijući ga usmrtiti, ispalila je jedan hitac u pravcu njega. Od ispaljenog hica i zadobivene prostrijelne rane je oštećenik Nino Ivanković obilno iskrvario, a zbog iskrvarenja je i preminuo na licu mjesta.

Ranije se pisalo da je misica Ivankovića ustrijelila u leđa, no tužitelji ne spominju mjesto ranjavanja.

Osumnjičena je Sunita neposredno nakon toga napustila lice mjesta, a isto tako utvrđeno je da je često mijenjala adrese stanovanja, odnosno da je boravila na više adresa.

Usprkos ozljedi osumnjičena je u vrlo kratkom razdoblju uspjela pobjeći čak do Bugojna, da bi nakon prijave policiji bila odvedena u JU Bolnicu Travnik, gdje joj je ukazana liječnička pomoć.

Zbog okolnosti koje ukazuju na to da bi puštanjem osumnjičene na slobodu postojala opasnost od njenog bijega, Županijski sud Mostar je ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenoj.

Županijsko tužiteljstvo HNŽ/K Mostar u suradnji s MUP-om HNŽ/K Mostar nastavlja s poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno ovo kazneno djelo, stoji u još priopćenju Županijskog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije.

Misica: Samo sam se igrala pištoljem

Kako je jučer saznao Haber.ba iz policijskih krugova bliskih istrazi, ona je istražiteljima rekla kako nije namjeravala ubiti Ivankovića, da ne zna zbog čega je to učinila jer “se samo malo igrala pištoljem”.

Nakon što je shvatila da je Ivanković ubijen, kazala je da je skočila s trećeg kata motela, i to ravno u rijeku Bunu, pri čemu je polomila obje noge. No, policija je našla neke rupe u njenoj priči o skoku s trećeg kata. Prema preliminarnim rezultatima istrage, Hindić-Bošnjaković, kada se odlučila na bijeg, najvjerojatnije je skočila sa zida uz Villu, gdje su nađeni njene štikle i tragovi krvi, objavio je Avaz.

U noći koja je prethodila ubojstvu s njom i Ivankovićem u motelu je, piše Haber, bio i A. Š., od ranije poznat policiji, kojem je ona u jednom trenutku ušla u sobu. No, on ju je, piše spomenuti bh. portal, izbacio iz sobe. Što se u međuvremenu dogodilo između nje i Ivankovića, nije poznato, ali je ona oko šest ujutro pozvala taksi i u mostarskom prigradskom naselju Ilići se predomislila, kazavši taksistu da je vrati nazad.

Sat poslije susjed je čuo pucanj, a Hindić-Bošnjaković je ponovo pozvala taksi i odvezla se do Turbeta kod Travnika, gdje se preksinoć u 20 sati predala policiji.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare