Published On: Čet, kol 18th, 2016

Preživljavanje terorističkog napada – novi predmet u školama

Nakon što je Švicarska uvela stroži režim na svojoj granici, prema Francuskoj se kreće val izbjeglica iz Italije. Vlasti traže da Francuzi primaju izbjeglice u svoje domove i zauzvrat nude financijsku potporu.

Jake mjere sigurnosti i dalje su na snazi, a od početka školske godine djeca će imati novi predmet – preživljavanje terorističkog napada, objavio je HRT.

Nakon ljeta terora, nove sigurnosne mjere u Francuskoj – kako preživjeti teroristički napad. U novoj školskoj godini učenici će sudjelovati u vježbama kako bi naučili što trebaju učiniti u slučaju terorističkog napada. Dosad su u školama savjete dobivali u brošurama. Predsjednik Hollande održao je sastanak o sigurnosti s ministrima i predstavnicima sigurnosnih snaga.

Prema kvotama EU-a, Francuska je obećala do 2017. prihvatiti 30.000 migranata. Prošli tjedan oko 100 migranata na silu je probilo granicu između Italije i Francuske, zemlje u kojoj je izvanredno stanje uvedeno nakon terorističkog napada u Parizu, u kojemu je ubijeno 130 osoba.

Nakon napada kamionom u Nici, mjere sigurnosti podignute su na višu razinu. Osim strožeg nadzora obrazovnih i vjerskih ustanova, ovoga su ljeta u Parizu zatvorili i ljetna kina te velik broj manifestacija na otvorenome.

guest
nije obvezno
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x