“Pretvara smeće u zlato”: Šarić briljirao u novogodišnjem spektaklu

Dario Šarić u velikom stilu završio je staru godinu u NBA. U dvije zadnje noći 2017. donio je pobjede Philadelphiji u Denveru i Phoenixu.

Nakon odlične predstave u Coloradu, večer kasnije i tisuću kilometara južnije, u Arizoni, Šibenčanin je odigrao još bolje.

pobjedi Sixersa nad Sunsima 123:110 postigao je 27 poena, čime je izjednačio sezonski rekord od prije dva tjedna protiv Bullsa. Ali njegova momčad tada je bila izgubila, a Šarić je u pobjedi kontra Sunsa imao osjetno bolji šut, piše Index.hr.

Za 30 minuta na terenu iz igre je gađao sjajnih 9/13 (69 posto), trice fantastičnih 4/5 (80 posto), a pogodio je i svih pet slobodnih bacanja.

Šarić je dodao još četiri skoka, dvije asistencije, tri ukradene lopte i jednu blokadu i tako zaokružio gotovo savršenu i svestranu partiju.

Ili, kako je to oduševljeno rekao američki televizijski komentator, a što možete čuti u 20. sekundi dolje priloženoga videa: “Šarić pretvara smeće u zlato!”, nakon što je hrvatski as Philadelphije pod košem suparnika uhvatio Embiidov promašaj i poslao loptu u koš.

Šariću je ovo treća uzastopna utakmica na kojoj je postigao 20 ili više poena i sedma ukupno ove sezone.

Kod Sunsa je niz mečeva na kojima je zabio dvoznamenkasti broj produljio na 16. To mu je druga najdulja takva serija otkako je došao u NBA. Prošle sezone razvukao ju je na 22 utakmice.

(www.jabuka.tv)