Presuda Vikiću i ostalima bit će izrečena idući tjedan

Vikić, koji je kao bivši zapovjednik Specijalne jedinice i zapovjednik Pričuvne jedinice MUP-a RBiH optužen da nije spriječio niti poduzeo mjere kažnjavanja podređenih, te Pušini, koji je bio pomoćnik ministra unutarnjih poslova za uniformiranu policiju, te Uzunović i Čovčić, koji se terete kao bivši pripadnici Pričuvne policije, bit će izrečeni u četvrtak, 21. travnja.

Statusna konferencija i suđenje Zoranu i Radenku Iliću, optuženima za zločine protiv čovječnosti počinjene na području Rogatice, zakazani su za ponedjeljak, 18. travnja.

Zoran i Radenko Ilić terete se da su kao pripadnici Rogatičke brigade Vojske Republike Srpske (VRS) u rogatičkom naselju Rudo 19. lipnja 1992. godine, naoružani i uniformirani, zajedno s drugim poznatim vojnicima, sudjelovali u nezakonitom lišavanje slobode civila bošnjačke nacionalnosti, muškaraca od djece i žena, te prisilno odvođenje u nepoznatom pravcu 16 muškaraca, kojima se od tada gubi svaki trag.

Žalbena sjednica na presudu kojom je bivši direktor Uprave za neizravno oporezivanje (UIO) Kemal Čaušević osuđen na jedinstvenu kaznu od devet godina zatvora zbog primanja dara i drugih oblika koristi i pranja novca, dok je Anes Sadiković osuđen na dvije godine zatvora zbog darivanja.zakazano je za utorak 19.04. Čaušević je istom presudom oslobođen optužbi za zlouporabu položaja i ovlasti.

Suđenja za zločine počinjene u Kotor-Varoši, Doboju, Ugljeviku, Brčkom, Bratuncu, Foči, Konjicu, Vlasenici i Sokocu nastavit će se iduće sedmice.

more recommended stories