Published On: Čet, sij 11th, 2018

PREOKRET? Prvi čovjek Brexita želi novi referendum

Nigel Farage, bivši lider britanske populističke stranke UKIP i predvodnik kampanje za Brexit, predomislio se i složio s protivnicima koji traže još jedan referendum.

Farage smatra da bi novi referendum o Brexitu “dokrajčio” prepirku oko toga treba li Velika Britanija zaista izići iz Europske unije i zaustavio “kukanje” Remainera, odnosno Britanaca koji su na referendumu glasali za ostanak u Uniji.

EXCLUSIVE – Nigel Farage says “just maybe I’m reaching the point of thinking that we should have a second referendum on EU membership”.@Nigel_Farage | @Matthew_Wright |

“Pomalo sam promijenio mišljenje o tome”, rekao je u emisiji na britanskom Channel 5: “Ono što je sigurno je da Cleggovi, Blairovi, Adonisi, nikad, ikad, ikad neće odustati. Nastavit će kukati i kmečati i cendrati kroz cijeli ovaj proces. Stoga, možda sam došao do točke da mislim da bismo trebali imati drugi referendum o članstvu u EU-u.”

“Ako održimo drugi referendum, dokrajčit ćemo (to pitanje) za ovu generaciju”

“Mislim da, ako održimo drugi referendum, dokrajčit ćemo (to pitanje) za ovu generaciju. Postotak koji će glasati za izlazak bio bi mnogo veći nego prošli put i mogli bi konačno riješiti cijelu stvar i Blair bi mogao potonuti u potpunu opskurnost”, zaključuje ovaj poznati i karizmatični euroskeptik.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Kontroverzni bivši premijer Velike Britanije Tony Blair nedavno je ponovo pozvao vladu da britanskoj javnosti još jednom izrazi svoju odluku o Brexitu, pozivajući u isto vrijeme svog nasljednika na čelu Laburističke stranke Jeremyja Corbyna, koji se u međuvremeno izrodio u tvrdokornog “Leavera” koji se protivi i zajedničkom tržištu s EU-om, da se usprotivi Brexitu.

Zanimljivo je i da je Farage prije nekoliko mjeseci, iako na drugoj strani političkog spektra od socijalista Corbyna, pohvalio lidera laburista zbog njegove podrške izlasku iz unije i zajedničkog tržišta. “Corbyn pokazuje svoje prave Brexit boje. Gotovo da je pravi čovjek”, tvitnuo je Farage u lipnju prošle godine.

Zeleni i liberalni demokrati također su zatražili novi referendum “utemeljen na činjenicama”; u kojem bi se odlučilo o konačnom dogovoru s Bruxellesom, ali i dalo glasačima opciju da glasaju za odustanak od Brexita.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare