Published On: Sri, svi 30th, 2012

Preminuo legendarni novinar Nisvet Džanko

nisvet_dzankoNisvet Džanko, legendarni televizijski voditelj i urednik emisije Pozitivna geografija preminuo je danas oko 15 sati u UKC Tuzla. Njemu su tuzlanski liječnici prije desetak dana transplantirali jetru, a prvih dana nakon operacije Džanko se osjećao dobro, pio je vodu i stao na svoje noge.

Prije pet dana Džankino zdravstveno stanje se zakompliciralo, pojavila se voda u plućima, a tokom današnjeg dana bio je u kritičnom stanju. Nažalost, nije dobio posljednju životnu bitku, a njegovim preranim odlaskom zauvijek smo izgubili profesionalca koji je originalnim stilom prezentirao obične i neobične životne priče, a povrh svega, bio dobar čovjek, narodski rečeno, ljudina.

Saznajemo kako je Džankin organizam primio transplantiranu jetru, ali se liječnici nisu uspjeli izboriti sa infekcijama i vodom u plućima. Podsjetimo kako je Džanki prije nekoliko mjeseci dijagnosticirana ciroza jetre. Trebao je ići na transplantaciju u Padovu, ali je, zahvaljujući porodici preminule žene iz Živinica dobio drugu šansu za život. Nažalost, njegov organizam nije izdržao, a Džanko nas je 30. svibnja zauvijek napustio.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare