Published On: Ned, ožu. 5th, 2017

Preminuo jedan od najboljih hrvatskih rock kritičara Ante Perković

Hrvatski novinar, autor više publicističkih djela, rock kritičar, kantautor, radijski i kazališni umjetnik Ante Perković preminuo je u dobi od 43 godine nakon kratke i teške bolesti, potvrdili su u krugu njegovih prijatelja za televiziju N1.

Perković je glazbenu karijeru započeo u sastavu Djeca, a 2007. je objavio svoj prvi samostalni album ‘Svi me vole dok me ne upoznaju’.

Aktivno je sudjelovao i u stvaraju kazališnih djela. Surađivao je s Borutom Šeparovićem na predstavama Montažstroja, a sudjelovao je i u izvedbama predstave ‘Hoerspiel: mala igra za slušanje i gledanje’. Posebno je bio ponosan na svoj rad na Trećem programu Hrvatskog radija, a predavao je novinarstvo u edukacijskom programu udruge Kurziv.

Pisao je povremeno za Jutarnji list, časopise Homo volans i Nomad, a vodio je i online dnevnik na internetskom portalu monitor.hr.

Napisao je knjigu o pjesmama Darka Rundeka, biografiju grupe Pips Chips & Videoclips ‘Dugi vikend u zemlji čudesa’, dvije zbirke tekstova ‘Slijepi putnik’, ‘365’ te svojevrsni vodič kroz svoj rodni grad pod nazivom ‘Volite li Zadar?’.

 

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer