Published On: Sun, Aug 9th, 2020

Preminula mlada Sarajka zaražena koronom, rodila prije tri dana

Na izolatoriju na Podhrastovima u Sarajevu preminula je 37-godišnja Belma Šoljanin, direktorica Instituta za majku i dijete, filantropkinja koja godinama nesebično pomaže mladim mamama i trudnicama da lakše i uspješnije shvate ulogu roditeljstva.

Šoljanin, koja je bila zaražena korona virusom, se prije tri dana porodila u Ginekološko-akušerskoj klinici KCUS-a i na svijet donijela zdravog dječaka koji je negativan na virus.

Iza nje je ostao suprug i dvije curice

Belma je, prema podacima KCUS-a, u 35. tjednu trudnoće primljena u izolatorij na Podhrastovima, gdje je imala obostranu upalu pluća i ozbiljnu kliničku sliku.

Liječena je i liječnici su pustili da se trudnoća razvija do minimalne zrelosti bebe. Potom su morali obaviti porod, carskim rezom, kako ne bi izgubili bebu. To je obavljeno prije tri dana na GAK-u, nakon čega je mlada žena vraćena u izolatorij, dok je beba ostala na klinici na Jezeru.

Od Belme se opraštaju prijatelji na društvenim mrežama.

Dalija Konaković oprostila se od Belme riječima: “Srce će mi pući, mozak će mi pući. Jedna bebica koja mamu nije ni upoznala, dvije male djevojčice ostale su bez predivne mame. Belma draga ne mogu ni izgovoriti da ti je rahmet duši. Ne smijem ni pomisliti kroz sta Armin, djevojčice i porodica prolaze. Ne smijem ni pomisliti kako će njih dvije bez svoje mame. Da im Bog dragi svima olakša i pomogne.
Srce puca. Belma