Published On: Ned, lis 14th, 2018

Preminula legendarna glumica Milena Dravić

Velika srpska glumica Milena Dravić preminula je noćas u Kliničko-bolničkom centru Bežanijska kosa u 79. godini u Beogradu saznaje “Blic” u Udruženju dramskih umjetnika Srbije.

Milena Dravić se tamo nalazila na liječenju, posljednjih dana joj je bilo loše, liječnici su sve pokušali, ali nije bilo spasa. Prije dvije i pol godine ostala je bez supruga Dragana Nikolića i od tada se borila s bolešću.

Ovog ljeta je boravila u Puli i na Paliću gdje je promovirana monografija o njoj. Bila je jedna od najvećih glumica koje su Srbija i Jugoslavija imali.

Odigrala je dvadeset kazališnih uloga u predstavama raznih produkcija od kojih su mnoge višestruko nagrađivane, a neke igrane i po više od petnaest godina, na stranicama IMDb-a uz Milenino ime nalazi se 159 filmskih i TV uloga.

Milena je često igrala samohrane majke, seljanke, žene iz radničke klase, bila je i pionir i ekscentrična junakinja filmova Crnog vala, a velikim dijelom na uspjehu u karijeri duguje i romantičnim komedijama u kojima je glumila uz Ljubišu Samardžića.

 

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare