Četvrtak, 18 srpnja, 2024

PRELAZAK NA DIGITALNI FORMAT “Independent” danas po posljedni put u tiskanom izdanju

Must Read

Britanski “Independent” danas objavljuje svoje posljednje tiskano izdanje i od sutra 30 godina stara novina biti će dostupna samo u digitalnom formatu.

Novinari su na internetu objavili fotografiju tima kako lupaju o stol, što je stara tradicija kada odlazi netko od kolega.

U posljednjem uredničkom članku u tiskanom izdanju navodi se da će “povijest biti sudac njihovom hrabrom prelasku u digitalne medije i da će to biti primjer koji će ostali listovi širom svijeta pratiti”.

“Danas su prese stale sa radom, tinta je suha i papir se više neće gužvati, ali kako se jedno poglavlje zatvara, drugo se otvara i duh “Independenta” će i dalje biti prisutan”, navodi se u uredničkom članku.

“Independent” su osnovala tri bivša novinara 1986. godine i postao je poznat po šarenim naslovnim stranama i velikim fotografijama.

Vlasnik lista Jevgenij Lebedev je prošlog mjeseca prilikom najave zatvaranja tikanog izdanja naveo da se novinarstvo promijenilo do neprepoznatljivosti i da se novine isto tako moraju promjeniti.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Zašto Zelenski odjednom želi Rusiju na sljedećem ‘mirovnom samitu’?

Razumijevanje političkih odluka kijevskog režima može biti prilično izazovno, djelomično zato što se te odluke zapravo donose u Washingtonu....
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -