Published On: Ned, srp 4th, 2021

PREKRŠIO KODEKS Rebiću zbog napada na Dalića prijeti teška kazna, ovo su moguće sankcije

Rebić je prekršio Kodeks ponašanja HNS-a i može dobiti šest utakmica zabrane ako ga netko iz Saveza prijavi.

Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Rebić podigao je puno prašine objavama na Instagramu nakon Eura kada je prvo prozvao izbornika Zlatka Dalića, a onda izbrisao profil, piše Večernji.hr.

Rebić bi na kraju mogao biti kažnjen. Prijeti mu novčana kazna od pet do 40 tisuća kuna, a u gorem slučaju šest utakmica zabrane igranja za reprezentaciju. No, zato ga izbornik Dalić ili netko iz HNS-a treba prijaviti Disciplinskoj komisiji.

Rebić je prekršio Kodeks ponašanja HNS-a u kome stoji da sudionici reprezentacije Hrvatske trebaju:

“Davati izjave za javnost, intervjue za tisak, radio ili televiziju na način da to ne šteti  HNS-u, niti nogometu u cjelini. Izjave koje se odnose na unutarnje stvari HNS-a, naročito o treningu, taktici i sl. ili radu izbornika ili vodstva HNS-a mogu se davati samo uz prethodnu suglasnost HNS-a.”

U Disciplinskom pravilniku HNS-a u članku 84. predviđene su kazne:

“Nogometni djelatnici na koje se odnosi Kodeks o ponašanju nogometnih djelatnika koji prekrše neku od odredbi Kodeksa, a to ne predstavlja neki drugi prekršaj opisan u ovom Pravilniku kaznit će se: – igrač – novčanom kaznom ili zabranom igranja do šest utakmica – djelatnik – novčanom kaznom ili zabranom obavljanja funkcije do šest mjeseci.”

A situaciju s Rebićem za Sportske novosti prokomentirao je Marko Smolek, predsjednik Disciplinske komisije.

– Nismo dobili prijavu protiv Rebića pa taj predmet ovog časa ne postoji. No, tijekom ove godine izrekli smo nekoliko kazni nogometnim djelatnicima koji su na neprimjeren način komentirali suđenje, a sve u skladu s Kodeksom.

Kaznili smo Damira Miškovića, Nenada Črnka, Zvonimira Šimunovića… Kako je jasno da Kodeks vrijedi i za nogometaše, pogotovo kad je u pitanju reprezentacija koja je iznad svega i da su obvezni držati ga se, i za njih su moguće kazne ako ga prekrše – rekao je Smolek.

Podsjećamo, Rebić je na Instagramu napisao sljedeće za što, prema Kodeksu, sigurno nije imao suglasnost HNS-a: “Nakon svega nije ni bitno tko je ‘krivac’ činjenica je da smo zadnje 2-3 godine sra… Osobno mi je žao što nismo imali nekoga da iskoristi ovu talentiranu generaciju + dva genijalca (L i M), da napravimo nešto (puno) više na ovom prvenstvu.”

guest
nije obvezno
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x