Published On: Pon, lis 4th, 2021

Predstavnici Veleposlanstva Republike Hrvatske u Austriji položili vijence u gornjoaustrijskom „dvorcu smrti“ Hartheim

I ove je godine Veleposlanstvo Republike Hrvatske tradicionalno sudjelovalo na komemoraciji žrtvama NS-režima u gornjoaustrijskom „dvorcu smrti“ Hartheim.

Komemoracija se svake godine održava 1. listopada u spomen na 30.000 žrtava nacističke eutanazije provođene u razdoblju od 1940. do 1944. godine nad osobama s mentalnim i tjelesnim ograničenjima i psihičkim bolestima te zatočenicima iz koncentracijskih logora Mauthausen, Dahau i Gusen.

Molitvu žrtvama zajedno su uputili predstavnici katoličke, protestantske i izraelske kulturne zajednice, a vijence su uz nazočnost političkog vrha pokrajine Gornje Austrije položili predstavnici mnogobrojnih udruga i veleposlanici te predstavnici Veleposlanstava iz 21 države, piše na službenoj Facebook stranici Veleposlanstva Republike Hrvatske u Austriji.

guest
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Pod Orjenom
Pod Orjenom
1 mjesec prije

Zar antikomunizam u Rajhu/EU nije zabranio obilježavanje ovakvih manifestacija? De pogledajte malo da ovo nije slučajno putinova/ruska/sovjetska proganda i izmišljotine protiv sirotog režima ,,ubermensch”-a… Pa Nijemci su ,,civilizovan” narod, oni da ovo naprave? Kako svako zna da je ovo uradila Crvena Armija preobučena u naciste (čitati sa dpzom ironije, sarkazma i crnog humora)…

Ulizivanje Kome ?
Ulizivanje Kome ?
1 mjesec prije

Šta traže predstavnici Kroasana tamo ? Je li u tom logoru među žrtvama bilo i Hrvata ? Naravno da je apsolutno zlo kad neko uništava bilo koga a najprije pođe tamaniti tzv. lebensunwertes Leben ali šta briga Hrvatiće šta su Austrijanci i Švabe tamo radili ?