Published On: Pon, lis 4th, 2021

Predstavnici Veleposlanstva Republike Hrvatske u Austriji položili vijence u gornjoaustrijskom „dvorcu smrti“ Hartheim

I ove je godine Veleposlanstvo Republike Hrvatske tradicionalno sudjelovalo na komemoraciji žrtvama NS-režima u gornjoaustrijskom „dvorcu smrti“ Hartheim.

Komemoracija se svake godine održava 1. listopada u spomen na 30.000 žrtava nacističke eutanazije provođene u razdoblju od 1940. do 1944. godine nad osobama s mentalnim i tjelesnim ograničenjima i psihičkim bolestima te zatočenicima iz koncentracijskih logora Mauthausen, Dahau i Gusen.

Molitvu žrtvama zajedno su uputili predstavnici katoličke, protestantske i izraelske kulturne zajednice, a vijence su uz nazočnost političkog vrha pokrajine Gornje Austrije položili predstavnici mnogobrojnih udruga i veleposlanici te predstavnici Veleposlanstava iz 21 države, piše na službenoj Facebook stranici Veleposlanstva Republike Hrvatske u Austriji.

guest
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Pod Orjenom
Pod Orjenom
1 godina prije

Zar antikomunizam u Rajhu/EU nije zabranio obilježavanje ovakvih manifestacija? De pogledajte malo da ovo nije slučajno putinova/ruska/sovjetska proganda i izmišljotine protiv sirotog režima ,,ubermensch”-a… Pa Nijemci su ,,civilizovan” narod, oni da ovo naprave? Kako svako zna da je ovo uradila Crvena Armija preobučena u naciste (čitati sa dpzom ironije, sarkazma i crnog humora)…

Pod Orjenom
Pod Orjenom
Šta ti kažeš na ovo?  Pod Orjenom
1 godina prije

Prusi su bili baltički narod, koji su oni genocidom istrijebili sa lica zemlje (ljubitelji švapskih stražnjica neka proguglaju) tokom XII-XIV vijeka. Ipak toliko su se hrabro borili protiv snaga tadašnjeg Prvog Rajha, da je njihovo ime, kao i spomen na njihovu zemlju ostao. Za Lužičke Srbe se slažem. Današnji Četvrti Rajh/EU ima iste ciljeve, samo umjesto tadašnjeg vjerskog i rasnog ludila, danas se služe devijacijama i LGBT ludilom. Cilj je isti, pokoriti nepokorene slovenske narode. Rajh jako dobro zna da Vučić i njegov režim nisu Srbija i srpski narod. Zato je Treći Rajh prvo 06.04.1941. bombardovao i zapalio narodnu biblioteku, da se izbriše sjećanje ko smo. Danas sam komesari 4. Rajha poručuju da nam nema ulaska dok ne raskrstimo sa srpskom epskom poezijom. Znači totalno ludilo. Za kraj, svakom Rajhu, od onoga Barbarosinog, do onog Bismarkovog, Hitlerovog i ovoga današnjeg Merkelinog želim da počiva u nemiru i gori u paklu.

Danilo V
Danilo V
Šta ti kažeš na ovo?  Pod Orjenom
1 godina prije

Apsolutno tako..
Cak nam udzbenike stampa nemacka firma..
Trazio njihov akademik..(naravno nazi) da se izbaci iz knizevnosti sve sto je povezano sa epskim narodnim a i knjizevnim stavaralastvom..

ŠOKAC
ŠOKAC
Šta ti kažeš na ovo?  Danilo V
1 godina prije

Sta sada ocete bos. hoćete, Ruse ili gusle ili oboje…BOLJE oboje…

ŠOKAC
ŠOKAC
Šta ti kažeš na ovo?  Pod Orjenom
1 godina prije

Slušajte braću mrske Svabe…oni se odrekli Main kampha i vi se morate odreći svog Srpskog M.kampha NJEGOŠEVOG GORSKOG VIJENCA…TO BI ZAISTA TREBALO DA BUDE PRVI USLOV ULASKA SRBA U EU…

ŠOKAC
ŠOKAC
Šta ti kažeš na ovo?  Pod Orjenom
1 godina prije

Znači krvno srodstvo mrskih Nemci i srba i Rusa DOKAZUJE GENOCIDNU gensku vezu…

Danilo V
Danilo V
Šta ti kažeš na ovo?  ŠOKAC
1 godina prije

Sve znas hlojavi…ajd
Prst u supak pa o plocicu..
To vam je potpis..

Ulizivanje Kome ?
Ulizivanje Kome ?
1 godina prije

Šta traže predstavnici Kroasana tamo ? Je li u tom logoru među žrtvama bilo i Hrvata ? Naravno da je apsolutno zlo kad neko uništava bilo koga a najprije pođe tamaniti tzv. lebensunwertes Leben ali šta briga Hrvatiće šta su Austrijanci i Švabe tamo radili ?