Četvrtak, 18 srpnja, 2024

Predstavnici udruga HVO-a sudjelovat će u izmjenama zakona u RH

Must Read
velikaslavko-marinPredstavnici hrvatskih braniteljskih udruga Domovinskoga rata iz Bosne i Hercegovine sudjelovat će u radu stručnih timova koji će raditi na izmjenama kako bi se trajno riješio njihov status u Hrvatskoj, objavljeno je u petak u Mostaru…

Slavko Marin, voditelj Odjela za branitelje Hrvatskog narodnog sabora BiH to je najavio nakon sastanka sa svim braniteljskim udrugama održanim u petak na kojemu im je predstavio sadržaj pisma primljenog od ministra branitelja Hrvatske Tome Medveda.

Zadovoljan sam kvalitetnom i dobronamjernom inicijativom ministarstva branitelja koja je u duhu najava generala Medveda. On razumije i želi riješiti probleme hrvatskih branitelja u Hrvatskoj, ali i pripadnika Hrvatskoga vijeća obrane (HVO), rekao je Marin, prenosiBljesak.info.

Prava pripadnika HVO-a ovisila su od toga tko je bio na vlasti u Hrvatskoj, a sada je važno da se rješenja u Zakonu o braniteljima i drugim propisima jasno utvrde njihov status kako ubuduće živjeli u nesigurnosti i neizvjesnosti, rekao je.

Objasnio je da će predstavnici braniteljskih i stradalničkih udruga Domovinskog rata u BiH zajedno s predstavnicima sestrinskih udruga u Hrvatskoj i ministarstva branitelja raditi na izmjenama Zakona o pravima branjitelja RH i drugim propisima koji se tiču vojne komponente HVO-a.

Ovaj pristup ministra optimistično nagovještava da će doći trenutak kada će se pravni status branitelja HVO-a riješiti na potpun način, tako da branitelji HVO-a neće više brinuti koja će parlamentarna većina biti u Hrvatskoj. To je u duhu opredjeljenja sadašnje većine u Saboru, čija su stajališta sukladna i zaključcima Hrvatskog narodnog sabora BiH oko pitanja branitelja, dodao je Marin.

Iskustvo ministra Medveda, koji se zajednički borio s većim brojem pripadnika HVO-a u Domovinskom ratu, daje optimizam da će nova rješenja riješiti probleme branitelja, rekao je.

General Medved je poznanik mnogih naših branitelja i zajedno su ratovali. Sve to ide u prilog rješenja ovih problema. Prava branitelja HVO-a i status neće biti umanjeni, ali će biti pravno dugoročno riješeni, te uživati ta prava, dodao je čelnik Odjela za pitanje branitelja HVO-a pri Hrvatskom narodnom saboru BiH.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Zašto Zelenski odjednom želi Rusiju na sljedećem ‘mirovnom samitu’?

Razumijevanje političkih odluka kijevskog režima može biti prilično izazovno, djelomično zato što se te odluke zapravo donose u Washingtonu....
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -