Utorak, 18 lipnja, 2024

Predstavljena knjiga ‘Čuvari i promotori kulture u Gradu na Neretvi‘

Must Read

U Galeriji kraljice Katarine Kosača u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u srijedu 29. ožujka, u sklopu kulturne manifestacije „Napretkov tjedan kulture“, predstavljena je monografije „Čuvari i promotori kulture u Gradu na Neretvi“ autora Miroslava Landeke, predsjednika Hrvatskog kulturnog društva (HKD) “Napredak” Glavna podružnica Mostar i dopredsjednika Središnje uprave HKD “Napredak” u Sarajevu.

Monografija je bogata i lijepo ispričana priča o radu HKD-a Napredak Glavne podružnice Mostar između dvije izborne skupštine 2018. – 2022., podružnice koja se svojim radom, projektima i programima koje je organizirala pozicionirala, korak po korak, u jednu od 66 najaktivnijih podružnica HKD Napredak, priopćeno je iz mostarskog Napretka.

Uz autora Miroslava Landeku, monografiju su predstavili povjesničar Anto Ivić, bivši predsjednik HKD Napredak Glavna podružnica Mostar Marko Romić, ravnatelj Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače Danijel Vidović i dopredsjednik Središnje uprave HKD “Napredak” u Sarajevu Josip Križanović.

Bivši predsjednik mostarske glavne podružnice dr. Marko Romić istaknuo je kako mu je bila velika čast biti dio tima ljudi koji je poput feniksa podigao rad mostarske Napretkove podružnice na jednu zavidnu organizacijsku i programsku razinu.

Dopredsjednik Središnje uprave HKD Napredak Josip Križanović govorio je o svojoj suradnji s Landekom kroz rad u Središnjoj upravi HKD Napredak u Sarajevu te istaknuo kako mu je bila čast sudjelovati na predstavljanju monografije upravo u Mostaru i ukazati na važnost onog što radi HKD Napredak i značaj i utjecaj mostarske glavne podružnice za cijeli Napredak ali i za Hrvate u BiH, dodavši kako su HKD Napredak i Matica hrvatska dva najvažnija kulturna društva u Hrvata.

Monografija „Čuvari i promotori kulture u Gradu na Neretvi“ sadrži oko 300 stranica novinskih tekstova s popratnim fotografijama i zanimljivim sadržajima koji se tiču organiziranih promocija, tečajeva, tribina, raznih izložbi, koncerata i drugih kulturnih programa.

- Advertisement -

2 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

NE POŠTUJE NITI KRALJA CHARLESA: Je li Murphey Cikotić baš morao doći na proslavu njegovog rođendana?

Rođendan kralja Charlesa proslavljen je i u BIH. Tu su se skupili uglednici koji nešto predstavljaju i nešto korisno...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -