Published On: Čet, ožu 30th, 2023

Predstavljena knjiga ‘Čuvari i promotori kulture u Gradu na Neretvi‘

U Galeriji kraljice Katarine Kosača u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u srijedu 29. ožujka, u sklopu kulturne manifestacije „Napretkov tjedan kulture“, predstavljena je monografije „Čuvari i promotori kulture u Gradu na Neretvi“ autora Miroslava Landeke, predsjednika Hrvatskog kulturnog društva (HKD) “Napredak” Glavna podružnica Mostar i dopredsjednika Središnje uprave HKD “Napredak” u Sarajevu.

Monografija je bogata i lijepo ispričana priča o radu HKD-a Napredak Glavne podružnice Mostar između dvije izborne skupštine 2018. – 2022., podružnice koja se svojim radom, projektima i programima koje je organizirala pozicionirala, korak po korak, u jednu od 66 najaktivnijih podružnica HKD Napredak, priopćeno je iz mostarskog Napretka.

Uz autora Miroslava Landeku, monografiju su predstavili povjesničar Anto Ivić, bivši predsjednik HKD Napredak Glavna podružnica Mostar Marko Romić, ravnatelj Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače Danijel Vidović i dopredsjednik Središnje uprave HKD “Napredak” u Sarajevu Josip Križanović.

Bivši predsjednik mostarske glavne podružnice dr. Marko Romić istaknuo je kako mu je bila velika čast biti dio tima ljudi koji je poput feniksa podigao rad mostarske Napretkove podružnice na jednu zavidnu organizacijsku i programsku razinu.

Dopredsjednik Središnje uprave HKD Napredak Josip Križanović govorio je o svojoj suradnji s Landekom kroz rad u Središnjoj upravi HKD Napredak u Sarajevu te istaknuo kako mu je bila čast sudjelovati na predstavljanju monografije upravo u Mostaru i ukazati na važnost onog što radi HKD Napredak i značaj i utjecaj mostarske glavne podružnice za cijeli Napredak ali i za Hrvate u BiH, dodavši kako su HKD Napredak i Matica hrvatska dva najvažnija kulturna društva u Hrvata.

Monografija „Čuvari i promotori kulture u Gradu na Neretvi“ sadrži oko 300 stranica novinskih tekstova s popratnim fotografijama i zanimljivim sadržajima koji se tiču organiziranih promocija, tečajeva, tribina, raznih izložbi, koncerata i drugih kulturnih programa.

guest
nije obvezno
2 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Neumska džamija bez torpeda

MašAllah, mašAllah, dok se legenda Dodik kao mladi lav (ne iz Pionirske !!! , o.a.) bori za svoj srpski narod – mi Hrvati pišemo knjige koje nitko ne čita 🙁 …

Ma nema veze, šali se čiča malo 😉 ali, imam i lijepu vijest: Bošnje popiškili
Voju Mijatovića, srpskog wannabe Komšića!

Velim ja Vama, jedan je Komšo, takvog smrrada majka rijetko rađa 😎 !

https://www.klix.ba/vijesti/bih/vojin-mijatovic-nece-biti-ministar-policije-u-fbih-sdp-predlozio-drugog-kandidata/230330099

2 months ago zadnji put uredio Neumska džamija bez torpeda
Neumska džamija bez torpeda

Blago Bošnjama, danas opet imaju teferič ispred OHR-a 😎 !

Prvo na džumu a nakon toga, malo će se tekbirat, malo će se prizivat Allaha a zavuće se i pokoja illahija & kasida 😎 a sve će biti začinjeno pljuckanjem po ćaafirima, Šmitu, Amerima i zločestim Švabama!

Šta da čestit insan više od ovoga da poželi 😎 ! Tekbir!!!