Published On: Sri, kol 31st, 2016

PREDSJEDNICA VLADE RS Cvijanović: Referendum nije usmjeren protiv bilo kojeg naroda u BiH

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović istakla da je referendum, kao najviši instrument demokratije, legalan i legitiman i nije usmjeren protiv bilo kojeg naroda u BiH, niti bilo koje institucije.

 

O referendumu o Danu RS-a ona je danas govorila učesnicima programa Akademije za političke lidere/ke u BiH.

 

U okviru modula „Aktivizam mladih u BiH i kampanja izlaska na izbore“, kao dijela programa Akademije za političke lidere/ke koju organizuje “Perpetuum mobile – Institut za razvoj mladih i zajednice Banja Luka“, Cvijanović je s mladim političarima razgovarala o temi „Regionalna saradnja“.

 

Istakla je da su regionalna i međuregionalna saradnja i dobrosusjedski odnosi jedan od prioriteta Vlade RS-a.

 

Govoreći o evropskom putu BiH, ukazala je na važnost donošenja mehanizma koordinacije kojim se postiže interakcija različitih nivoa vlasti i obezbjeđuje jedinstven nastup prema Evropskoj uniji.

 

Tokom razgovora u Banjoj Lucu, Cvijanović je upoznala polaznike političke akademije s reformskim mjerama koje provodi Vlada RS-a, s funkcionisanjem budžeta i programom unapređenja rada kontrolnih organa, saopćeno je iz entitetske vlade.

 

(FENA/mr)

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>