Published On: Mon, Mar 4th, 2019

Predsjedavajući Predsjedništva Milorad Dodik uručio odgovore na 655 pitanja

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik uručio je danas u Bruxellesu odgovore na dodatna pitanja iz Upitnika Europske komisije potpredsjednici Europske komisije i visokoj predstavnici EU za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Federici Mogherini i tajniku za susjedsku politiku i pregovore o proširenju Johannesu Hahnu.

Bosanskohercegovačke institucije završile su odgovore na dodatnih 655 pitanja iz Upitnika Europske komisije koji su utvrđeni i usuglašeni u tijelima Mehanizma koordinacije.

 

Odgovore na dodatna pitanja zatražila je Europska komisija kao pojašnjenje odgovora na prvobitnih 3.242 pitanja iz Upitnika.

Ukupno je odgovoreno na 3.897 pitanja, a svi odgovori sadržani su na 23.000 stranica, na njih je odgovaralo 1.500 državnih službenika koji su bili podijeljeni u 35 grupa.

Na osnovu tih odgovora europske institucije trebale bi dati mišljenje o dodjeli kandidatskog statusa BiH za članstvo u Europskoj uniji, a bh. dužnosnici istaknuli su da je tim činom ispunila sve uvjete koje su bili potrebni za dobijanje tog statusa.