Utorak, 18 lipnja, 2024

PREDMET “PRAVDA” Od 38 optuženih, tvrdi da nisu krivi, Delimustafić nije pročitao optužnicu

Must Read

U Županijskom sudu u Sarajevu danas je održano ročište o izjašnjavanju o krivici 38 optuženih u akciji “Pravda”. Jedanaest optuženih se uz opravdanje nije pojavilo na ročištu, a 26 ih se izjasnilo da nisu krivi.

O krivnji se nije izjasnio jedino Alija Delimustafić koji je kazao da to ne može učiniti dok detaljno ne pročita optužnicu. Delimustafić je dodao da Županijski sud nije odgovorio na njegove zahtjeve da ima šest odvjetnika zbog vrlo kompleksnog predmeta, javlja Klix.ba.

Podsjetimo, uhićeni u akciji “Pravda” sumnjiče se za malverzacije nekretninama, čime je stečena protupravna imovinska korist od blizu 10 milijuna konvertibilnih maraka. Županijski sud u Sarajevu je u listopadu potvrdio optužnicu sarajevskog Županijskog tužiteljstva protiv Alije Delimustafića i drugih.

Delimustafić je optužen da je od 2009. do 2016. godine organizirao kriminalnu skupinu koja je, između ostalog, nezakonito knjižila i preprodavala nekretnine uglavnom umrlih osoba na području Sarajevske županije. U sudskim postupcima koje je vodila sutkinja Lejla Fazlagić Pašić, nekretnine s umrlih osoba knjižili su na članove organizacije i rodbinu, a potom su ih sklapanjem ugovora prodavali trećim osobama.

Pored Alije Delimustafića, optužnica je potvrđena i protiv Izeta Musića, Zorana Lončara, Emira Karače, Elvire Kreho, Džemala Karića, Lejle Cerić, Suade Hadžić, Abida Hodžića, Edine Mutevelić, Murise Makarević, Keme Kapura, Samira Muslića, Nihada Druškića, Dalibora Macanovića, Envera Delimustafića, Amirele Lončar, Samire Skorupan, Seada Hadžića, Zaima Spahovića, Hamde Spahića, Samira Čolana, Zikreta Orhanovića, Samine Skopak, Nermina Vile, Lejle Mirele Eminović, Ismeta Hamzića, Halida Drkende, Milene Rajić, Fatime Kapur, Arifa Ibrahimovića, Faruka Telalagića, Ševale Arnautović, Edina Arnautovića, Ratka Đokića, Dušanke Đokić, Dobre Đokića, Vojka Đokića i pravnih osoba Cenex GROUP d.o.o Sarajevo, CONSULTANS d.o.o Sarajevo, EX LINE GROUP d.o.o Istočno Sarajevo, CENTRALEXPORT d.o.o. Istočno Sarajevo, CENEX INŽENJERING d.o.o Sarajevo, CENEX d.o.o Istočno Sarajevo, EXLINE d.o.o Istočno Sarajevo i MINAS CO d.o.o Sarajevo i to zbog kaznenih djela organizirani kriminal, zloporaba položaja ili ovlasti, povreda zakona od strane sudca, pranje novca, krivotvorenje isprave, prevara i pomoć počinitelju nakon izvršenog kaznenog djela./HMS/

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

NE POŠTUJE NITI KRALJA CHARLESA: Je li Murphey Cikotić baš morao doći na proslavu njegovog rođendana?

Rođendan kralja Charlesa proslavljen je i u BIH. Tu su se skupili uglednici koji nešto predstavljaju i nešto korisno...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -