Pravoslavni vjernici na Koblerovom trgu obilježili Badnjak po Julijanskom kalendaru

Javno obilježavanje Badnjaka organizirali su Vijeće srpske nacionalne manjine Primorsko-goranske županije, Vijeće srpske nacionalne manjine grada Rijeke, Srpsko kulturno društvo Prosvjeta – pododbor Rijeka i pododbor Viškovo te Zajednica Srba Rijeka uz podršku Srpske pravoslavne crkvene opštine Rijeka.

Pravoslavnim vjernicima i okupljenim građanima nakon kulturno-umjetničkog programa podijeljeno je 1.500 porcija posne hrane.

Predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine za grad Rijeku Mile Opačić zahvalio se Gradu Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji na pomoći kako bi se javno obilježio Badnjak po Julijanskom kalendaru, a svim vjernicima i ljudima dobre volje je poručio »Mir Božji, Hristos se rodi – Vaistinu se rodi«.

Na Koblerov trg došao je i gradonačelnik Vojko Obersnel koji je izrazio zadovoljstvo da se osmu godinu zaredom javno proslavlja Badnjak po Julijanskom kalendaru.

– Drago mi je da vjernici koji Božić slave po Julijanskom kalendaru imaju mogućnost proslaviti Badnjak na Koblerovom trgu. I ovaj je događaj dokaz riječke otvorenosti i multikulturalnosti, dokaz da je Rijeka luka različitosti i to ne samo na papiru, kazao je Obersnel.