Published On: Uto, sij 24th, 2023

Poznata i očekivana imena nisu se našla u konkurenciji za Oscara

Nakon što su objavljene nominacije za 95. dodjelu najprestižnije filmske nagrade Oscar, mnoge je iznenadila činjenica da se neka dobro poznata i očekivana imena nisu našla u konkurenciji za osvajanje kipića.

Naime, u kategoriji najboljeg filma filmovi Babylon i Black Panther: Wakanda Forever ostali su bez nominacija, a u kategoriji za najboljeg glumca nije se moglo pronaći ime Brada Pitta za ulogu u Babylonu, kao ni ono Toma Cruisea za ulogu u Top Gun: Maverick.

Bez nominacije je ostala i holivudska miljenica Margot Robbie, dok pjevačica Taylor Swift također nije bila nominirana u kategoriji najboljeg soundtracka za svoju pjesmu Carolina, koju je otpjevala za film Djevojka iz močvare, prenosi index.

Selena Gomez također nije dobila nominaciju za svoju pjesmu My Mind & Me, koja je išla uz njen istoimeni dokumentarni film.

James Cameron nije bio nominiran za režiju filma Avatar: The Way of Water iako je film dobio nekoliko drugih nominacija, primjerice za najbolji film.

Paul Dano nije dobio nominaciju za svoju glumu u The Fabelmans, a Danielle Deadwyler je izostavljena s popisa za Till.

The Woman King, s Violom Davis u glavnoj ulozi, i Nope Jordana Peelea s Danielom Kaluuyom i Kekeom Palmerom u glavnim ulogama nisu dobili nijednu nominaciju za Oscara.

guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare