Published On: Ned, stu 10th, 2019

POZIV TUĐEM POLITIČARU U TUĐU ZEMLJU Miješanje u unutarnje stvari BiH: Pusić pozvala Macrona da posjeti BiH

Šteta što Pusić nije ovako agilna kada se ruše prava Hrvata u BiH. Ali zato se i dalje drže one „Proleteri svih zemalja, ujedinite se!“

Bivša ministrica vanjskih poslova Hrvatske Vesna Pusić reagirala je na izjave francuskog predsjednika Emmanuela Macrona o Bosni i Hercegovini, poručivši mu kako bi trebao posjetiti tu zemlju.

Macronov intervju britanskom magazinu The Economist, u kojem je iznio tvrdnje o Bosni i Hercegovini, kazavši kako je ta zemlja “tempirana bomba”, izazvao je mnogo reakcija.

Takva reakcija danas je stigla je iz susjedne Hrvatske, i to od bivše šefice diplomacije te zemlje Vesne Pusić koja se oglasila putem Twittera.

“Predsjednik Emmanuel Macron trebao bi prihvatiti poziv mladih i posjetiti Bosnu i Hercegovinu, jednu od najotpornijih zemalja u Europi, koja i pored svega što joj je učinjeno u posljednjih 30 godina i dalje stoji s nadom”, poručila je Pusić.

Šteta što Pusić nije ovako agilna kada se ruše prava Hrvata u BiH. Ali zato se i dalje drže one „Proleteri svih zemalja, ujedinite se!“

Podsjetimo se i kako je prilikom rasprave u Saboru o Deklaraciji Hrvatskoga sabora o položaju Hrvata u Bosni i Hercegovini i europskom putu Bosne i Hercegovine Vesna Pusić istu napala rekavši kako je to “direktno miješanje u unutrrnje stvari BiH’.

Izgleda da za Vesna Pusić ne misli isto ako se radi o pozivanju tuđih političara u tuđu zemlju.

Dnevnik.ba

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare