POTRAGA ZA ŽRTVAMA ZLOČINA ARBIH U GRABOVICI Nisu pronađeni posmrtni ostaci na lokalitetu Drežnice, nastavak ekshumacije sutra

Ekshumacija na lokalitetu Drežnice za danas je okončana, nikakvi posmrtni ostaci nisu pronađeni, a radovi se nastavljaju u četvrtak u jutarnjim satima, potvrdila je za Fenu glasnogovornica Instituta za nestale osobe BiH Emza Fazlić.

– U srijedu jutro počela je ekshumacija sjeverno od Mostara, na lokalitetu Drežnice pokraj željezničke stanice koja se nalazi na tom mjestu u potrazi za posmrtnim ostacima za tri žrtve iz Grabovice. Ekshumacija je za danas okončana, nikakvi posmrtni ostaci nisu pronađeni, a radovi će se nastaviti sutra u jutarnjim satima – kazala je Fazlić.

U noći s 8. na 9. rujan 1993. godine pripadnici Armije RBiH ubili su 33 mještanina hrvatske nacionalnosti u selu Grabovica koje se nalazi između Jablanice i Mostara.

Među 33 ubijena civila bilo je 17 žena i četverogodišnja djevojčica Mladenka Zadro, dok je najstarija žrtva bio 87-godišnji Marko Marić.

Od 33 civila njih 17 se još vodi kao nestalo, a kod većine ubijenih pronađeni su samo dijelovi tijela./HMS/

more recommended stories