Published On: Uto, stu 20th, 2012

SDA očekivano žuga

Potpredsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Šemsudin Mehmedović izjavio je za agenciju Anadolija (AA) da je “zajednička izjava i dogovor o principima sudjelovanja u vlasti”, a koju su danas u Mostaru potpisali čelnici šest vodećih bh. stranaka, samo nastavak razgradnje države Bosne i Hercegovine.

“Očito je da su politički sateliti Socijaldemokratske partije (SDP) i Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) voljni da nastave razgradnju države BiH. To je, nažalost, pogubno po budućnost BiH ako pogledate suštinu odnosno sadržaj sporazuma između Milorada Dodika i Zlatka Lagumdžije. Ja očekujem da će zastupnici i iz ove dvije stranke iz FBiH, a koje apliciraju za bošnjačke glasove, naći u tom sporazumu toliko lošeg da neće podržati njegovu realizaciju u Parlamentu BiH”, rekao je Mehmedović za AA.

Komentirajući činjenicu da SDA ovim definitivno ispada iz vladajuće većine u državnom parlamentu, Mehmedović je kazao da “u tome nije problem”.

“Problem je što se država BiH izbacuje iz kolosijeka euroatlanskih integracija. U sporazumu Dodik-Lagumdžija, što više, spominje se demilitarizacija BiH, što je sa sigurnosnog aspekta, posebno za Bošnjake, vrlo upitna stvar. Učinit ćemo sve da ne dođe do realizacije tog sporazuma”, rekao je Mehmedović.( Anadolija)

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare