Četvrtak, 13 lipnja, 2024

SDA očekivano žuga

Must Read

Potpredsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Šemsudin Mehmedović izjavio je za agenciju Anadolija (AA) da je “zajednička izjava i dogovor o principima sudjelovanja u vlasti”, a koju su danas u Mostaru potpisali čelnici šest vodećih bh. stranaka, samo nastavak razgradnje države Bosne i Hercegovine.

“Očito je da su politički sateliti Socijaldemokratske partije (SDP) i Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) voljni da nastave razgradnju države BiH. To je, nažalost, pogubno po budućnost BiH ako pogledate suštinu odnosno sadržaj sporazuma između Milorada Dodika i Zlatka Lagumdžije. Ja očekujem da će zastupnici i iz ove dvije stranke iz FBiH, a koje apliciraju za bošnjačke glasove, naći u tom sporazumu toliko lošeg da neće podržati njegovu realizaciju u Parlamentu BiH”, rekao je Mehmedović za AA.

Komentirajući činjenicu da SDA ovim definitivno ispada iz vladajuće većine u državnom parlamentu, Mehmedović je kazao da “u tome nije problem”.

“Problem je što se država BiH izbacuje iz kolosijeka euroatlanskih integracija. U sporazumu Dodik-Lagumdžija, što više, spominje se demilitarizacija BiH, što je sa sigurnosnog aspekta, posebno za Bošnjake, vrlo upitna stvar. Učinit ćemo sve da ne dođe do realizacije tog sporazuma”, rekao je Mehmedović.( Anadolija)

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

HERA: Skandalozno je da nitko iz HERE nije pozvan na Svesrpski Sabor. Jesmo li mi manje Srbi ako smo Hrvati?

HERA osuđuje separatizam povijesnih Dušanovih i Tomislavovih zemalja od matice. Odjeljivanje Vojvodstva Nemanjića, od HerceStjepanove zadužbine od  Zavjetne zemlje...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -