Published On: Sub, ruj 28th, 2019

Potonuo francuski brod na kojem je hrvatski kapetan: Traga se za preživjelima

Na Atlantiku je potonuo francuski brod Bourbon Rhode u koji je prije dva dana počela prodirati voda nakon što ga je pogodio uragan Lorenzo 4. kategorije s valovima i do 20 metara.

Tegljač dug 60 metara ostao je bez motora. Bio je na putu od Las Palmasa prema Georgetownu u Gvajani, oko 1200 nautičkih milja od otoka Martinique.

Trojica članova posade pronađena su u čamcu za spašavanje, a nastavlja se potraga za preostalih jedanaest, javlja HRT.

O nesreći se oglasilo i Ministarstvo vanjskih i europskih poslova koje je objavilo da je kapetan broda hrvatski pomorac i da, osim njega, na brodu nije bilo hrvatskih državljana. Riječ je o Dini Miškiću iz Šibenika.

 

“Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Parizu u kontaktu je s Kriznim centrom Ministarstva za Europu i vanjskih poslova Francuske Republike, koje je potvrdilo kako je brod francuske kompanije Bourbon Rhode doživio nesreću u teritorijalnim vodama Martiniquea. U pomoć su poslani brodovi iz najbliže luke, francuski vojni zrakoplov za spašavanje na moru te američki zrakoplov Nacionalnog centra za uragane. Prema informacijama brodarske kompanije Bourbon Rhode, pronađena su tri člana posade broda, kojima je pružena medicinska pomoć”.

“Također, prema informacijama kojima raspolažemo, kapetan broda je hrvatski državljanin, a među članovima posade nema drugih hrvatskih državljana medu članovima posade”, priopćeno je iz ministarstva vanjskih i europskih poslova.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare