Published On: Sri, stu 13th, 2019

POSTAO JE I MINISTAR VANJSKIH POSLOVA: Mektić dogovorio ukidanje viza za bh. državljane?

Državljanima Bosne i Hercegovine bit će ukinute vize prilikom putovanja u Katar, dogovoreno je u Dohi na današnjem sastanku ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića s premijerom Države Katar Abdullahom bin Nasser bin Khalifa al Thanijem, priopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

S premijerom Al Thanijem, koji je i ministar unutarnjih poslova Države Katar, razgovarano je i o unapređenju suradnje u polju sigurnosti. Dogovoreno je da se na osnovu postojećeg sporazuma o policijskoj suradnji, ti odnosi ubuduće intenziviraju.

Posebno je naglašena potreba razmjene iskustava, koja će se realizirati zajedničkim obukama policijskih službenika BiH i Katara.

S obzirom na to da je Katar domaćin Svjetskog prvenstva u nogometu 2022. godine, dogovoreno je sudjelovanje policijskih službenika iz BiH u sigurnosnim pripremama tog događaja i prijenos iskustava u organizaciji i osiguranju velikih sportskih i drugih događaja.

U izaslanstvu BiH, osim ministra Mektića su bili i direktori SIPA-e i OSA-e Perica Stanić i Osman Mehmedagić, a sastanku je prisustvovao i savjetnik emira Države Katar za nacionalnu sigurnost Mohammed bin Ahmed al-Misnad.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare