Ponovno potres u Hercegovini, na žalost niti ovaj ju nije uspio otcijepiti od dosadne i nepomične Bosne…

Rat s Crnom Gorom, povrat  Stare Hercegovine,  Sutorine, Kotora i Nikšića te obnova Musićevog i Mihajlovog Ustava Republike Hercegovine morat  će pričekati neki bolji  potres. Još uvijek smo , nažalost, priljepljeni uz Prostor Zaostajanja. Iliti kako to u miru zove Bakir “Prostor sabura”. U ratu  ga je zvao nešto drugačije…

 

“Za sada nema dojava o štetama ili eventualnim posljedicama”, rečeno je iz Operativnog centra Uprave civilne zaštite Hercegovačko-neretvanske županije.

Potres magnitude 4,4 po Richteru s epicentrom nedaleko Stoca osjetio se u 21,05 sati na širem hercegovačkom području.

Oko pet sekundi podrhtavalo je tlo te je izazvalo uznemirenost kod građana.

Kako su izvijestili iz Federalnog seizmološkog zavoda, njihovi uređaji su zabilježili potres čija je magnituda iznosila 4,4 po Richteru.

Potres se osjetio na širem području Hercegovine i južnom dijelu Hrvatske.

Podsjetimo, u travnju 2022. godine potres magnitude 6.1 po Richteru pogodio je BiH kod Nevesinja. Prva žrtva iznimno snažnog potresa bila je 28-godišnjakinja iz Stoca, na čiju se obiteljsku kuću obrušila stijena.

Potres se osjetio i u Mostaru i tada su prijavljene brojne štete na građevinama. Štete koje nastale na području Grada Mostara nakon potresa 22. travnja 2022. godine procijene su na 736.571 KM utvrdilo je povjerenstvo kojeg je formirao Grad Mostar.