PONAVLJENO GRADIVO ZA USTAVOSTRUČNJAKE: Ne treba Ustavni sud smjenjivati Komšića na osnovu glasova. Dovoljno je da zastupnici u Domu naroda FBIH pročitaju konačno Ustav BIH

Ovo je možda peti pokušaj u kojem pokušavamo legitimnim hrvatskim šutljivcima pojasniti kako je Ustav BIH predvidio način na koji se smjenjuje pojedinog člana Predsjedništva. Makar on bio direktno izbabran.

Kao što znate tijelo nadređeno pojedinom članu Predsjedništva za njegovu najvažniju moć, predsjednički veto, jesu određeni parlamenti.

Parlament Srpske nadređen je srpskom članu a Dom naroda FBIH hrvatskom i bošnjačkom članu. I to ne cijeli taj dom nego je hrvatskom nadređen hrvstski klub Doma naroda a bošnjačkom bošnjački klub Doma naroda.

Toliko o tome kako Komšić prema Ustavu nije dužan biti izabran iz hrvatskog naroda nego samo mora biti pripadnik istog.

Nigdje Ustav ne traži da Komšić mora biti pripadnik hrvatskog naroda, niti da dolazi “iz reda hrvatskog naroda”.

To su sve dijelovi bošnjačke propagande , koji se u Ustavu ne spominju.

No ustav traži sljedeće: Da hrvatski član Predsjednišva za crpljenje svoje najvažnije ustavne ovlasti mora imati 2/3 potporu u hrvatskom klubu Doma naroda FBIH.

Kako je Ustavni sud BIH jasno kazao što je Dom naroda tj njegovi klubovi, pa je zaključio da hrvatski klub Doma naroda FBIH predstavlja hrvatski narod, to se autor teksta služeći se prostom logikom daje pravo zaključiti da Komšić, prema Ustavum za posezanjem za svojom najvažnijom ustavnom ovlasti – predsjedničkim vetom ima obratiti nit manje nit više nego  – hrvatskom narodu.

Kako hrvatski narod , predstavljen kroz Dom naroda FBIH ima pravo putem Deklaracije, permanentno i do kraja mandata oduzeti Komšiću svaku komunikaciju kod isticanja instrumenta predsjedničkog veta, to je Ustavni sud u tom trenu po automatizmu dužan reagirati i Komšića proglasiti nesposobnim za vršenje predsjedničke dužnosti, jerbo mu je hrvatski narod, evo upravo, oduzeo tu istu moć, sukladno svojoj ustavnoj nadležnosti.

No kako HDZBIH nikada nije razmišljao o ovom odelu smjene Komšića, Ustavni sud se nikda nije niti oglašavao niti smjenjivao nesposobnog Komšića. Ustavnog nedostojnog obavljanja dužnosti.

Ne postoji ustavni eskpert u BIH koji bi nakon takve Deklaracije u Domu naroda FBIH, ustrajao na  stavu da je Komšić i dalje sposoban vršiti predsjedničku mu dužnost. Naprosto Ustav je omogućio legalan impeachment. Samo ga treba pročitati i priznati.

Komšić je  za razliku od stranaka HNS-a ovog instrumenta smjene itekako svjestan.

Zato u tri predsjedničke uzurpacije nikada nije niti posezao za predsjedničkim vetom jer zna da nikada odgovora ne bi dobio. Niti pozitivnog niti negativnog. I sam bi sebe raskrinkao kao neustavan predsjednik.

Naime svaka natpolovična komunikacija s njim iz hrvatskog kluba Doma naroda, značila bi automatski njegovo priznanje. Na apelaciju bi mu odgovorilo nešto SDA i SDP zastupnika i to bi bilo to. Ostatak Doma naroda , u hrvatskom klubu, uopće mu ne bi odgovorio na apealciju. I time bi Ustavni sud dobio jasan podatak da je lik neustavan.

Mi smo već molili hrvatske zastupnike u Domu naroda FBIH da ovo učine.Da izglasaju deklaraciju  o permanentnoj uksrati prava na veto Komšiću. Kojeg ne priznaju.

Oni su nam odgovorili da bi svaki njegov iznošaj veta, završio negativnim odgovorom.

Nismo mogli vjerovati što čitamo. A upravo tu smo rečenicu pročitali.

Što reći, koju posluku porati.

Osim eto da bi trenutne snage u Domu naroda, u hrvatskom klubu, negativnim odgovorom Komšiću, priznale Komšića.

Tražili ste, glasali ste, plaćate ih. Legalne i vrle vaše zastupnike koji ne shvaćaju da je i negativan odgovor Komšiću, u slučaju njegovog veta, praktički njegovo priznanje.

Sjetite se samo koliko je NSRS odbila Dodikovih apelacija i isticanja predsjedničkog  veta. Je li to znači možda da je Dodik neustavan? Naravno da ne znači. To znači da ga NSRS priznaje i odgovara mu na upite.

E sada, hoće li u idućem mandatu Dom naroda, točnije hrvatski klub, moći koristiti ovaj mehanizam koji smo im, izgleda uzalud otkrili?

Znaju li uopće što je to Deklaracija i koja je njena pravna moć?

Teško.

Naša je procjena da će tirani iz OHR-a nastaviti tamo gdje je  Petritsch stao.

Prepustit će dogovor oko Doma naroda SDA HDZ dogovaranju. Ubit će Dom naroda zauvijek.

Slično su uradili s grbom FBIH.

Imenovat će Zastupnički dom FBiH do daljnjega jedinom ovlaštenom institucijom za proglašavanje Vlade FBIH. Pri tome će HDZ-u BIH biti ponuđeno sudjelovanje u Vladi kako bi se princip ozakonio.

Time će nastati i konačno Republika Bošnjačka. A Dom naroda postat će Grb FBIH. Nešto što je stalno u procesu. Samo nikako da se proglasi.

I to će biti kraj Doma naroda. Što znači i kraj svake moguće hrvatske ravnopravnosti u BIH.

I tada će OHR napustiti zemlju. Budući da će im biti ugrožena sigurnost. Ali proces će biti dovršen.

Živi bili pa vidjeli.

A do tada molitvena zajednico, raširite okice, i polažite nade u nadu, ufanje i ljubav. I trčite zaokružiti listu Darija Knezovića.

I gledajte što čini austrijska i njemačka politika na Balkanu. Vaši “stari partneri”.

Vjera vas je vaša spasila.

objavljeno 5.srpnja 2022.