Published On: Pet, lis 20th, 2017

Pompeo: Islamska država sposobna da izvede napad na SAD

Direktor Centralne obavještajne agencija Michael Pompeo smatra da su ekstremisti Islamske države sposobni organizirati i izvedu napad na SAD, čak i pošto su protjerani iz Rake, koju su proglasili svojom prijestolnicom.

Pompeo je spomenuo i mogućnost da ekstremisti raspadnu avionom.

“Islamska država je i dalje sposobna da izvede operaciju izvana. Ali u tom smislu ne bih govorio u jednini. Al Kaida na Arapskom polustrvu duže vrijeme ima te namjere, uključujući i obaranje aviona koji leti za zapadnu zemlju. Zasigurno među tim zemljama su i SAD “rekao je Pompeo, izvijestio je AP.

I vršitelj dužnosti ministra SAD za unutarnju sigurnost Elaine duk je nedavno upozorila da ekstremisti Islamske države i druge terorističke skupine planiraju novi veliki teroristički napad poput onog koji se dogodio 11. septembra 2001.

Duk je u američkom veleposlanstvu u Londonu istaknula da su džihadisti koristili napade noževima i kombijima kako bi svoje članove držali posvećenima, kao i da planiraju još jednu “veliku eksploziju” sličnu onoj užasnoj iz rujna 2001., prenio je “Daily Mail”.

Ona je, pozivajući se na podatke obavještajnih službi, rekla da ekstremisti planiraju obore avione i tako izazvati ogroman broj civilnih žrtava.

Teroristi Al Kaide 11. rujna 2001. godine oteli su četiri putnička zrakoplova i njima izveli samoubilačke napade na Svjetski trgovački centar u New Yorku i na Pentagon u Washingtonu.

Četvrti avion srušio se u polju Shanksville u Pennsylvaniji, a gotovo 3000 ljudi ubijeno je u napadima.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x