Utorak, 23 srpnja, 2024

Politički dogovor je ključan za funkcioniranje javnog RTV sustav

Must Read


Rješenje problema za stabilni način financiranja javnog RTV sustava u Bosni i Hercegovini i efikasnog ubiranja RTV pristojbe je u postizanju političkog dogovora svih ključnih političkih strana.
Ovo su istaknuli predstavnici Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) koji sudjeluju u radu dvodnevne Konferencije o ulozi i odgovornosti javnih radio-televizijskih servisa i parlamenata u demokratskim društvima, koja je danas počela u Pragu, prenosi Fena
Bh. delegaciju čine predsjedavajući Komisije za promet i komunikacije Predstavničkog doma PSBiH Momčilo Novaković i zamjenici predsjedavajućeg Komisije za vanjsku i trgovinsku politiku, carine, promet i komunikacije Doma naroda PSBiH Sead Kadić i Mario Karamatić, priopćio je Odjel za odnose s javnošću PSBiH.
Tijekom rasprave u okviru panela o javnom servisu i njegovom uticaju na društvo i demokraciju istaknuto je vrlo teško i složeno stanje u tri javna radio-televizijska servisa u BiH, budući da je u posljednje vrijeme značajno urušen sustav naplate RTV pristojbe zbog čega je i Javni RTV sustav doveden u pitanje.
Članovi bh. delegacije naglasili su kako je potrebno postići sporazum predstavnika sva tri konstitutivna naroda oko rješenja koja bi omogućila da svi budu zadovoljni načinom funkcioniranja, kadrovskim rješenjima i programskim sadržajima javnih servisa u BiH.
Osim ove teme, na dvodnevnoj konferenciji planirana je i rasprava o upravljanju javnim servisom, osiguravanju institucionalne i uredničke nezavisnosti, te održivosti javnog servisa, kao i o ulozi i odgovornosti parlamenata u osiguranju slobode izražavanja i medija te suzbijanja govora mržnje.
Konferenciju, koju je organizirala Parlamentarna skupština Vijeća Europe (PSVE), otvorili su predsjednik Predstavničkog doma Parlamenta Češke Jan Hamaček, predsjednik Europske radio-difuzne unije (EBU) Jean Paul Philippot i predsjednica Potkomiteta PSVE za medije i informacijsko društvo Gülsün Bilgehan.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Užas u Daruvaru: Muškarac ubio pet osoba u domu za starije i nemoćne

Petero ljudi ubijeno je danas u Domu za starije i nemoćne osobe u Mažuranićevoj ulici u Daruvaru, javlja mojportal.hr. Kako...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -