Published On: Sri, sij 3rd, 2018

POLITIČKA SCENA Zbog aktiviranja pričuvne bošnjačke koalicije, upitna fiskalna stabilnost FBiH

Država i Federacija BiH su u novu godinu ušle bez usvojenih proračuna, čime je samo potvrđeno postojanje duboke političke krize i uzajamnog nepovjerenja među akterima na političkoj sceni zemlje.

Proračuni

I Vijeće ministara BiH i Vlada Federacije pripremili su prijedloge proračuna za ovu godinu, a do njihova usvajanja moglo bi doći sredinom ovoga mjeseca. Naravno, ako se političke nesuglasice ne ispriječe. Predsjedatelj Vijeća ministara Denis Zvizdić prilično je samouvjereno najavio kako će proračun bh. institucija i međunarodnih obveza BiH biti usvojen u siječnju, ali smatra kako će tomu prethoditi burna rasprava, piše VL.

Zbog činjenice da je prijedlog proračuna usvojen na Vijeću ministara jednoglasno te da su za njega spremni glasovati i zastupnici formalno oporbenoga SNSD-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, Zvizdić ocjenjuje kako će predloženi proračun od 950 milijuna KM biti usvojen.

Samo financiranje državnih institucija i obveza BiH nije dovedeno u pitanje jer postoji odluka o privremenom financiranju u prva tri mjeseca 2018. godine.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare