Published On: Sri, sij 3rd, 2018

POLITIČKA SCENA Zbog aktiviranja pričuvne bošnjačke koalicije, upitna fiskalna stabilnost FBiH

Država i Federacija BiH su u novu godinu ušle bez usvojenih proračuna, čime je samo potvrđeno postojanje duboke političke krize i uzajamnog nepovjerenja među akterima na političkoj sceni zemlje.

Proračuni

I Vijeće ministara BiH i Vlada Federacije pripremili su prijedloge proračuna za ovu godinu, a do njihova usvajanja moglo bi doći sredinom ovoga mjeseca. Naravno, ako se političke nesuglasice ne ispriječe. Predsjedatelj Vijeća ministara Denis Zvizdić prilično je samouvjereno najavio kako će proračun bh. institucija i međunarodnih obveza BiH biti usvojen u siječnju, ali smatra kako će tomu prethoditi burna rasprava, piše VL.

Zbog činjenice da je prijedlog proračuna usvojen na Vijeću ministara jednoglasno te da su za njega spremni glasovati i zastupnici formalno oporbenoga SNSD-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, Zvizdić ocjenjuje kako će predloženi proračun od 950 milijuna KM biti usvojen.

Samo financiranje državnih institucija i obveza BiH nije dovedeno u pitanje jer postoji odluka o privremenom financiranju u prva tri mjeseca 2018. godine.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>