Ubojstvo u Sarajevu: Policija uhitila pogrešnog migranta

Kako je došlo do uhićenja pogrešne osobe trenutno nije poznato, kao što nema informacija za javnost dokle je potraga za ostalim osumnjičenim.

Migrant Hacham Aglaras koji je jučer uhićen u Sarajevu pod sumnjom da se dovodi u vezu sa ubojstvom mladića na Otesu oslobođen je tih optužbi jer se kriminalističkom obradom ustanovilo da on nema veze sa počinjenim krivičnim djelom.

Aglaras je nakon velike policijske akcije lociran i uhićen na Stupu u napuštenom objektu kod Energoinvesta. On je odmah odvezen u pritvorsku jedinicu, a danas se očekivalo prebacivanje u Tužiteljstvo KS.

Ipak, Aglaras je danas predat Službi za poslove sa strancima BiH gdje će se osigurati njegovo prisustvo jer se nije moglo ustanoviti da ima ikakve veze sa ubojstvom.

“Nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama i izvršenih neophodnih provjera, utvrđeno je da se navedeno lice trenutno ne može dovesti u vezu sa izvršenim krivičnim djelima, te je isti, obzirom da se radi o stranom državljaninu – migrantu, predan na dalje postupanje Službi za poslove sa strancima BiH – Terenski ured Sarajevo, gdje će se osigurati njegovo prisustvo i nadzor nad istim”, priopćeno je iz MUP-a KS, prenosi Klix.

Dodali su da policija pod nadzorom nadležnog Tužiteljstva intenzivno nastavlja poduzimati mjere i radnje s ciljem rasvjetljavanja i dokumentiranja izvršenih krivičnih djela.

Policijske agencije i dalje tragaju za još dvojicom muškaraca koji bi se mogli dovesti u vezu sa ubojstvom jedne osobe na Otesu i ozlijeđivanjem još dvije u utorak navečer.

Kako je došlo do uhićenja pogrešne osobe trenutno nije poznato, kao što nema informacija za javnost dokle je potraga za ostalim osumnjičenim.

Otežavajuća okolnost policijskim i sigurnosnim agencijama predstvlja veliki broj migranata koji ilegalno borave na teritoriji BiH bez ikakvih dokumenata niti registracije u prihvatnim centrima.

Ubistvo je izazvalo proteste građana na Ilidži i u Hadžićima. Mještani su pozvali policiju i druge nadležne organe u Kantonu Sarajevo, FBiH i BiH na konkretne poteze s obzirom da se građani već dugo vremena ne osjećaju sigurno zbog velikog broja migranata na ulicama koji prave probleme lokalnom stanovništvu.

Mladić koji je ubijen danas je sahranjen na groblju Vlakovo.