Policija obećala da će istražiti incidente u Tuzli: Trganje zastave, paljenje štale i pucnjevi

”Zaprimili smo prijavu o trganju hrvatske zastave te istražujemo taj slučaj”, rečeno je portalu Bljesak.info u Ministarstvu unutarnjih poslova Tuzlanske županije.

O ostalim incidentima, koji su se ovog mjeseca dogodili na području pod njihovom nadležnosti, obećali su nam dati informacije nakon što ih prikupe.

Naime, nakon što s eu medijima pojavila snimka trganja zastave Republike Hrvatske u Živinicama pokraj Tuzle prošlog tjedna, našoj redakciji obratili su se čitatelji iz Tuzle s informacijama o drugim incidentima.

Navode kako je kapelica sv. Ante u mjestu Bukinje već 19 put oskvrnavljena bez da je itko ikada odgovarao za to.

Pored toga, isti dan kad je i strgana zastava Hrvatske, 17. srpnja, u Donjim Dubravama pokraj Tuzle spaljena je štala 70-godišnjaka Ive i Ivke Antunović, u kojoj je izgorjela krava.

Kako tvrde čitatelji, Antunovići su više puta upozoravali policiju kako kradljivci ugljena s površinskog kopa Dubrave upadaju u njihov posjed, vrše krađe, oštećuju put i parcele. No policija, navodi se, nije poduzela ništa.

”Jednom prilikom su upali u ‘hrvatski dio Dubrava’ prije dvije ili tri godine s pet traktora naoružani automatskim puškama te su pucali i traktorima uništili put, a s traktora su povicima psovali i prijetili hrvatskom življu. Nitko nije uhićen tom prilikom”, navodi se u pismu čitatelja.