Published On: Uto, lis 13th, 2020

POHVALNO, SDA PLANU RAZBIJANJA BIH PRIDRUŽUJE SE I SDP: Izmislio sporazum Dodika i Čovića pa ih optužio da su “sljedbenici zločinačkih politika komadanja BiH”

Izaslanik SDP-a u Domu naroda Parlamenta BiH Denis Bećirović oglasio se nakon sastanka Aleksandra Vučića s Draganom Čovićem i Miloradom Dodikom. Na Facebooku je napisao da su “svi srpsko-hrvatski sporazumi o podjeli BiH završili na smetljištu historije, pa će tako i ovaj”, ne navodeći o kakvom se sporazumu radi, piše HMS.

“Nepokorivu Bosnu i Hercegovinu nisu uspjeli podijeliti i uništiti srpsko-hrvatskim sporazumima Cvetković – Maček 1939. godine, Stojadinović – Pavelić 1954. godine, Milošević – Tuđman 1991. godine, te Karadžić – Boban 1992. godine. Neće u tome uspjeti ni najnoviji sljedbenici zločinačke politike podjele države Bosne i Hercegovine Milorad Dodik (SNSD) i Dragan Čović (HDZ) i njihovi mentori u Beogradu i Zagrebu. Uzalud ih večeras u Beogradu okuplja, ohrabruje i instruira predsjednik Srbije Aleksandar Vučić”, napisao je Bećirović, čija je izjava o sljedbenicima zločinačkih politika” predstavnika dvaju naroda utuživa kao teška kleveta i govor mrženje.

Delegat SDP-a istakao je i da politika uništenja i komadanja BiH nije donijela nikakvo dobro nikada i nikome.

“Dodik, Čović i njihovi mentori moraju znati da je BiH neuništiva država! Puno smo jači i brojniji mi koji branimo državu BiH nego oni koji je ruše. Puno su jači prijatelji BiH širom svijeta nego oni koji joj nisu naklonjeni. Tuđe nećemo, državu Bosnu i Hercegovinu ne damo! Nikada! Nikome! I ni po koju cijenu! Neka vječno živi vječna Bosna i Hercegovina!”, zaključio je Bećirović, parafrazirajući svog idola jugoslovenskog diktatora i masovnog ubojicu Josipa Broza Tita./HMS/