Published On: Čet, stu 2nd, 2017

POHLEPA KOŠTA: Kome je sve naštetio Mihaljević?

Ministar Darinko Mihaljević već je dospio na naslovnice hrvatskih medija. Baš onako kako se očekivalo. Jutarnji. Index. RTL.

Priča gdje bogati kradu siromaha nešto je što ne može proći bez opažanja. No je li ta pohlepa za stipendijama od 1200 kuna i sve to puta 3 i puta 12 mjeseci vrijedna tolike bruke?

Jer on ovime nije naštetio samo sebi. Pristajući biti dio HDZBIH prisegao je, navodno , na borbu za opće dobro, svog naroda. Jer HDZBIH je hrvatska stranka koja je mandatu pružanja hrvatskog odgovora, za svo nasilje koje Hrvati u BIH trpe od strane jačih nacionalizama.

Naštetio je dakle HDZ-u BIH, svojoj obitelji, i u konačnici svom narodu, kojeg će mediji u RH sada predstavljati kroz Mihaljevića, u nekim novim regionalnim rasizmima.

Kako izgleda hrvatski odgovor Darinka Mihaljevića? Tako što u Hrvatsku šalje užasno ružnu priču o Hrvatima iz BIH. Dakle on nije naštetio samo sebi i svom imidžu.

Mihaljević  je na čelu institucije koja brani zakone i pravičnost. On ne bi smio biti na čelu MUP-a HBŽ-a naprosto stoga jer nakon ovog to ne ide. To je europska vrijednost na koju se poziva HDZBIH. Pa da vidimo hoće li biti na braniku europskih vrijednosti li na braniku Mihaljevića.

Kako će građanin HBŽ-a vjerovati ministru koji nad njim provodi zakone ako on sam bmanjuje institucije i pravilnike druge države?

Stranka koja direktno od njeg trpi štetu nije samo HDZBIH nego i HDZ RH. Mediji u Hrvatskoj danas tako prozivaju Plenkovića. Traže izjave od ministarstva.

Hrvatska je Europa. Oni ovakve stvari ne zataškavaju.

HDZBIH još uvijek nije izišao s priopćenjem, tko im je draži, ministar Mihaljević ili narod od kojeg će tražiti glasove. Ili europske vrijednosti. Danas je britanski vojni dužnosnik dao ostavku jer je jednu djelatnicu dodiruo za koljeno. U Švedskoj lete otkazi ako se otkrije da je službeni mobitel korišten u privatne svrhe. A gdje smo mi?

Savez s narodom se gubi upravo na ovakvim slučajevima. U gradu u kojem je sve manje ljudi, gdje ljudi odlaze trbuhom za kruhom, ministar si daje za pravo na pitanje, o ovom očitom varanju RH institucija kazati “pustite mene i moju obitelj na miru”.

Iako nitko, nego on nije naštetio svojoj obitelji.

Doduše djeca su punoljetna. Možda su u zavadi s tatom i mamom. Možda su ih se iz nekog razloga odrekli. I smatraju se socijalno ugroženima. Možda stvarno tata i mama Mihaljević ne žele dati marke svojoj djeci.

Ako je tako onda ok. Ispričavamo se na smetnji. Al onda to kažite tako. Mi svoje pare djeci nedamo. To što se oni osjećaju siromašnima, to je njihovo pravo. I sve 5.

U suprotnom stvara se loš dojam da nekima ni  dvije odlične plaće u Livnu, nisu dovoljne za minimalne životne uvjete.

0 0 glasovi
Ocjena članka
guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x