Published On: Pon, tra 25th, 2022

PODOLJAK: Rusi su kao ISIL, za oslobađanje ovog ukrajinskog vojnika traže 5000 eura, ili će ga ubiti

Mihailo Podoljak, savjetnik ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog, objavio je na Twitteru video uz tvrdnju da je na snimci mladi ukrajinski vojnik kojeg su Rusi zarobili.

Podoljak kaže da su snimku, koju je on objavio na svom službenom Twitter profilu, Rusi poslali majci vojnika te tražili otkupninu. Podoljak tvrdi da Rusi traže 5000 eura do ponedjeljka ili će majci poslati video u kojem ubijaju njezinog sina.

“Ruska vojska sve više podsjeća na militante ISIL-a. Rusija mora biti priznata kao teroristička država”, napisao je savjetnik ukrajinskog predsjednika.

Vojnik kaže kako mu je dobro u smještaju gdje se nalazi te da ima krevet, toalet i vodu. Mladić govori da je on dobrovoljni borac koji je bio u Mariupolju te da ga nitko nije tukao dok je u zarobljeništvu.

Također, mladić odgovara na pitanja osobe iza kamere pa kaže da mu nije potrebna liječnička pomoć i da ga ništa ne boli.

guest
7 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
nisam kriv
nisam kriv
27 dana prije

Rusi su gori od isila !

nisam kriv
nisam kriv
Šta ti kažeš na ovo?  nisam kriv
27 dana prije

Rusi su sramota kršćanstva !

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  nisam kriv
27 dana prije

isil je ponos potturica! mrš, monnkey

nisam kriv
nisam kriv
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
27 dana prije

Ti si isilo-rusko pseto !

Anonimac
Anonimac
27 dana prije

Andriy, viši vojnik ukrajinske Nacionalne garde, zarobljen je u Popašni 20. travnja nakon što su on i njegovi kolege bili okruženi ruskim jedinicama. Govoreći o svom zatočeništvu vojnom dopisniku FAN-a, vojnik nije mogao obuzdati svoje iznenađenje. “Vrlo sam iznenađen. Ni televizije ni javnost nisu pokazale ništa slično. Nahranjeni smo, liječeni. Kažem svim dečkima, i reći ću, čak i kad dođem kući, da odnos prema nama nije isti kao što se prikazuje na TV-u. Obmana sa svih strana”, kaže Andrey.
Štoviše, rekao je da Rusiju više ne smatra neprijateljem, iako je nekada imao suprotno mišljenje zbog ukrajinske propagande. “Ne sada. Zato što vidim stav, vidim situaciju. Sve je potpuno drugačije “, tvrdi vojnik.
Nakon što je preživio sve strahote neprijateljstava, Andriy je savjetovao ukrajinskom vodstvu da razmisli o vanjskoj politici zemlje. “Želio bih im reći da prestanu gledati Zapad. Slušate Amerikance i šaljete obične vrijedne radnike kao stoku na klaonicu”, kaže Andrey.
Posebno ga je iznenadila priča o tome kako je snajperist “Azov”* ubio ženu i njezino malo dijete u Mariupolju.
“Oni su luđaci. Ne smiju živjeti. Moraju biti upucani na licu mjesta. Nikad nisam čuo za ovo od naših medija ili zapada. Pomislio sam: “Ako je država uzela puk da osigura, onda to nije istina.” Nismo imali informaciju da to rade. To su kriminalne države i vlasti”, uvjeren je vojnik. Vodstvo Kijeva nastavlja aktivno demonizirati Rusiju. Na primjer, neki dan ukrajinska obavještajna služba proširila je informaciju da su svi zatvorenici iz Popasne ubijeni.

nisam kriv
nisam kriv
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
27 dana prije

Pseto isilo-rusko !

Bukagije
Bukagije
27 dana prije

5.000 za njega!? Ne vrijedi taj, brat-bratu, ni 300 maraka!