Published On: Pet, lis 15th, 2021

Pobuna u Saboru RH: Prekinuta rasprava o glavnom ravnatelju HRT-a, cijela oporba stala za govornicu

U Hrvatskom saboru u četvrtak navečer prekinuta je rasprava o glavnom ravnatelju HRT-a.

“Cijela opozicija iz prosvjeda prema protuzakonitom i kontaminiranom pokusaju HDZa da izabere svog ravnatelja HRTa blokira rad Sabora. Ante Sanader naložio saborskoj straži da nasilno izbaci cijelu opoziciju iz sabornice. HRT prekinuo prijenos sjednice. To je cenzura”, objavio je na svom Twitteru saborski zastupnik Bojan Glavašević u četvrtak navečer, prenosi Dnevnik.hr.

“Zaustavljamo sjednicu Sabora, ne damo HRT. Dok je bivši ravnatelj u pritvoru radi korupcije, koruptivni HDZ je htio imenovati novog ravnatelja koji je u sukobu interesa”, poručila je Marijana Puljak iz Centra.

Urša Raukar pred saborskom govornicom i oporbom pročitala je priopćenje Sindikata novinara Hrvatske u kojem se govori o nužnosti izmjene Zakona o HRT-u, koji je posljednji put bio mijenjan prije devet godina.

“I prije uhićenja glavnog ravnatelja HRT-a bilo je dovoljno razloga da se odgovorni pozabave stanjem na HRT-u, što nisu učinili premda su se strukovne udruge tijekom četiri godine njegova mandata priopćenjima oglasile čak 17 puta, poručuju iz HND-a i SNH te dodaju da u glavnom ravnatelju, čak i ako nije sam nužno novinar, traže osobu koja poznaje novinarstvo, nije u sukobu interesa i razumije što je program javnog medija, jer upravo će on svojim izborom najbližih suradnika odrediti smjer programa”, pročitala je Raukar.

“Ovaj proces je protuzakonit, protuposlovnički od samog početka. Vrlo vjerojatno će na Upravni sud ići pritužbe za sam tekst natječaja za izbor glavnog ravnatelja HRT-a. Sam natječaj je protuzakonit. Kandidat Šveb je predao nevaljanu dokumentaciju. Nadzorni odbor ga nije trebao ni prepustiti na saborski Odbor”, izjavio je Mostov zastupnik Nino Raspudić.

guest
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Napaćeni Bošnjo
Napaćeni Bošnjo
1 godina prije

Ovi su sramota ne samo Hrvatske nego cijelog svijeta.

mpo
mpo
1 godina prije

Gospodo dobijte izbore pa onda blokirajte što hoćete.

Meni osobno nebi pasao ni ovaj HDZ-ov ni onaj kojeg bi dovela opozicija, oba proračunski paraziti i kvazi-komunjare, ali sam alergičan na cirkuziranje.